Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Problémy s erekciou: Skrýva sa za nimi ochorenie srdca

Ak vás trápia problémy s erekciou, vyhľadajte ihneď lekára.
Ak vás trápia problémy s erekciou, vyhľadajte ihneď lekára.

I menšie problémy s erekciou môžu znamenať u mužov riziko úmrtia alebo môžu byť neskôr hospitalizovaní pre srdcové ochorenie. Naznačuje to rozsiahla štúdia, ktorú vypracovali austrálski vedci. Neoplatí sa preto i tie najmenšie problémy s erekciou podceňovať, zachráni vám to život.

I malé problémy s erekciou môžu znamenať ochorenie

Do štúdie austrálskych vedcov sa zapojilo vyše 10 000 mužov vo veku od 45 rokov a viac. Výsledky boli publikované v časopise PLoS Medicine a naznačili, že i malé problémy s erekciou môžu signalizovať kardiovaskulárne ochorenie. Riziko hospitalizácie pre srdcové ochorenia sa postupne zvyšuje so závažnosťou erektilnej dysfunkcie, teda neschopnosti muža dosiahnuť alebo udržať erekciu, čo potvrdzuje i vedúca štúdie Emily Banks, PhD.

"Čím je erektilná dysfunkcia u muža väčšia, tým sa zvyšujú riziká ochorenia srdca a predčasnej smrti a to bez ohľadu na to, či už nejaký muž mal v živote problémy so srdcom alebo nie," tvrdí vedúca štúdie Emily Banks, PhD.

Muži s problémami s erekciou môžu čeliť srdcovým ochoreniam vrátane infarktu, srdcových zlyhaní, periférnych cievnych ochorení a pod.

Kardiovaskulárne problémy sa objavia neskôr

"U erektilnej dysfunkcii je pravdepodobné, že sa prejavia "tiché" symptómy, u ktorých muž nezistí, že sú predzvesťou vážnejšieho ochorenia. Ak tieto problémy nebude riešiť, je možné, že mu v budúcnosti lekár diagnostikuje srdcové ochorenie, " povedala Dr. Emily Banks a na záver dodala: "Ľudia by nemali v tichosti trpieť, existuje mnoho efektívnych liečení, a to tak ako pre erektilnú dysfunkciu, tak i pre kardiovaskulárne ochorenia. "

V každom prípade je potrebné pri tomto výskyte problému ihneď kontaktovať svojho lekára a na nič nečakať. Nikdy neviete, čo sa skrýva za problémom s erekciou, ktorý mnohí podceňujú.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9