Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

NAJLEPŠIE prírodné produkty v roku 2021: Veľký POTENCIÁL pre životne dôležitý ORGÁN!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Ak nás rok 2020 niečo naučil, tak to, že zdravie je najdôležitejšie. Základom je zdravé srdce. Keď je v poriadku, má to pozitívny vplyv na ostatné orgány v tele. Ako ho ochrániť v čase šíriaceho sa koronavírusu COVID -19?

Karanténne opatrenia spojené so šíriacou sa pandémiou vírusu pozatvárali ľudí vo vlastných domovoch. Nedostatok pohybu, nesprávna životospráva sa začína podpisovať na ich zdravotnom stave. Ako sa píše na express.co.uk, medzi obeťami COVID -19 je veľké množstvo ľudí, ktorí okrem iného, trpeli aj na kardiovaskulárne ochorenia. Ochrana srdca je preto na mieste. I keď väčšina ľudí je momentálne obmedzená na pohybe, existuje spôsob, ako ho posilniť. Odborníci odporúčajú zaradiť do jedálnička tri produkty, ktoré zaručia, že srdce bude šliapať ako hodiny.

Čítajte tiež: Po prekonaní KORONAVÍRUSU ešte nič nekončí: Niektorí hlásia tento nepríjemný STAV!

Berberín

Berberín je bioaktívna látka. Je extrahovaný z určitých rastlín, ktoré produkujú látky znižujúce hladiny cukru v krvi. Patrí medzi alkaloidy. Má žltú farbu a používa sa aj ako potravinárske farbivo. Tradičná čínska medicína ho roky považuje za liek na mnoho ochorení. Znižuje hladinu cukru v krvi, cholesterol a prispieva k normálnej činnosti kardiovaskulárneho systému. Má pozitívny vplyv na produkciu glukózy v pečeni a zlepšuje citlivosť na inzulín.

NAJLEPŠIE prírodné produkty v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Červená fermentovaná ryža

Červená kvasnicová, alebo inak povedané fermentovaná ryža, sa už po stáročia používa v Číne pre svoje liečebné účinky. Vďaka kvasinke Monascus purputeus je prirodzeným zdrojom látky monacolinu K, ktorý prispieva k udržaniu normálnej hladiny cholesterolu v krvi. Podľa štúdie, ktorej sa zúčastnilo 5-tisíc ľudí, ktorí prekonali infarkt, znížila konzumácia červenej ryže riziko následných infarktov o 45 percent a riziko úmrtia počas sledovaného obdobia o 33 percent. Vysoká hladina cholesterolu môže upchať tepny a ohroziť na živote.

Cesnak

Cesnak je základom mnohých kuchýň. Okrem toho, že výborne chutí, má aj množstvo liečivých účinkov. Obsahuje dve základné zlúčeniny a to aminokyselinu s názvom alicín a enzým zvaný alináza. Alicín pôsobí ako silné antibiotikum a zároveň je vysoko prospešný pre zdravie srdca. Štúdie ukazujú, že cesnak môže v priemere znížiť zlý cholesterol o 10 až 15 percent. Má však aj silné antibakteriálne a antivírusové účinky. Extrakt z cesnaku môže významne znížiť krvný tlak, ktorý je hlavným rizikovým faktorom pre vznik infarktu, mŕtvice, chorôb obličiek či predčasnú smrť.

Viac o téme: ZdravieRok 2021Prírodné produkty
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9