Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Potraviny, po ktorých sa vlasy najviac mastia: Tieto menia vašu hrivu na nepoznanie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Nepekne vyzerajú, človek sa s nimi nepríjemne cíti a obmedzujú ho. Mastné vlasy trápia mnohých z nás. Boj s nimi nie je jednoduchý! Už teraz však držíte triumf vo svojich rukách. Ak sa pozriete na svoj tanier, zistíte, prečo vaše kadere vyzerajú, ako by boli potreté olejom!

Keď máte mastné vlasy, je niekoľko možností. Buď si ich umyjete šampónom, alebo si ich zviažete do copu alebo vyriešite čiapkou. Pritom sa stačí pozrieť na svoj životný štýl, spraviť pár zmien a mastné vlasy môžu byť minulosťou! 

Potraviny, ktoré spôsobujú mastné vlasy podľa bustle.com:

Čítajte tiež: Netradičné využitie bravčovej masti: Po nanesení na pokožku sa začnú diať divy!

1. Sladké dobroty

Sladké jedlá sú jedny z najväčších vinníkov, prečo máte vlasy mastnejšie ako obvykle. Zrejme sa často nachádzajú vo vašom jedálničku sladké dobroty. Cukor totiž vytvára v tele hormonálnu nerovnováhu a spúšťa zápalové procesy v tele. Výsledkom je zvýšená hladina cukru v krvi a tým aj produkcia mazu. 

2. Pečivo

Kto by neodolal chrumkavému pečivu? Chlieb z bielej múky však obsahuje rafinované sacharidy. Typ sacharidov, s ktorými sa ľudské telo ťažko vysporiada. To vedie k nadmernej produkcii mazu na pokožke hlavy! 

3. Vyprážané jedlo

Každé vyprážané jedlo obsahuje olej, ktorý zaťažuje telo. To spôsobuje nadmernú stimuláciu mazových žliaz na pokožke hlavy. Stačí jedna večera z rýchleho občerstvenia a vaše vlasy sa môžu premeniť na mastné pramene. 

Obľúbenú pochúťku si dopriali
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Thinkstock.com)

4. Mliečne výrobky

Ľudské telo trávi mliečne výrobky rovnako, ako oleje a tuky. Obsahujú zložky, súvisiace s nadmernou produkciou testosterónu, ktorý podporuje prosukciu kožného mazu. Je jedno, či ide o pohár mlieka, maslo a syr. Všetky tieto potraviny môžu prispieť k nepeknému stavu vašich vlasov. 

5. Čipsy a slané orechy

Preč so soľou! Jej nadmerná spotreba nespôsobuje len lupiny či dehydratáciu tela, ale taktiež produkciu väčšieho množstva mazu. Výsledkom sú mastné vlasy. Obmedzte čipsy, slané orechy alebo hranolčeky, keďže obsahujú veľa soli. 

Viac o téme: PotravinyStravaMastné vlasyVlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9