Netradičné využitie bravčovej masti: Po nanesení na pokožku sa začnú diať divy

Zdroj: gettyimages.com
2019-10-22 19:00:00

Zatiaľ čo naši starí rodičia konzumovali bravčovú masť jedna radosť a nesmela chýbať v ich kuchyni, my sa jej bojíme a prednosť dáme radšej maslu. Je to predsa mastné, čiže nezdravé. Odhoďte predsudky a privítajte nový rok s potravinou, ktorá sa zrejme stane súčasťou vašej kozmetickej výbavy.

Hoci sa o bravčovom tuku už čo-to popísalo a boli preukázané nepriaznivé účinky jeho konzumácie na ľudský organizmus, existujú aj iné možnosti a spôsoby, ako ho využiť vo svoj prospech. Údajne sa dá využiť na hydratáciu svojej pokožky, ako sa píše na offthegridnews.com.

Čítajte tiež: Bežný jav ako signál vysokého krvného tlaku: Tento pocit v rukách môže byť rozhodujúc

Prenikne do hlbších vrstiev pokožky

Aj v prípade bravčovej masti platí, všetko s mierou. Ak si ju doprajete v nižšom množstve, svojmu telu neublížite. Navyše, málokto vie, že má vyšší stupeň zadymenia, ako maslo alebo rastlinné tuky. Jednoducho povedané, že sa rýchlo neprepaľuje a tým pádom v nej nevznikajú zdraviu škodlivé látky tak týchlo, ako pri jedle, ktoré pripravujete na inom tuku. O čom by však mal každý vedieť je fakt, že bravčová masť je doslova pohladením pre našu pokožku!

Nikoho by nenapadlo, naniesť si masť na pokožku! Skúste to však spraviť a zamilujete si to! Bravčová masť krásne hydratuje pokožku, má schopnosť dostať sa do hlbších vrstiev pokožky a prospieva jej, ako sa uvádza na offthegridnews.com. Na svedomí to majú kyseliny, ktoré sa dostanú do pokožky. Najlepšie účinky má bravčová masť v kombinácii s bylinkami. Jej schopnosti sa naplno prejavia spolu s bylinkami, ktoré použijete. Bravčlová masť tak môže pomôcť pri kŕčových žilách, ale aj pri hojení jaziev alebo ekzémov!

Recept na nechtíkovú masť

Naše staré mamy vedeli o čom je reč! Táto nechtíková masť má úžasné účinky na ľudské telo. Ak chcete dať prednosť čistému prírodnému produktu, spravte si masť doma!

Začnite variť bravčovú masť, až kým sa nerozpustí. Ak zbadáte malé perličky v masti, vmiešajte kvety nechtíka v pomere 1 hrsť bylín na 500 g. Nechajte na plameni 5 minút a následne nechajte na 24 hodín odstáť. Dajte takto prevrieť a odstaviť ešte trikrát. Nakoniec prepasírujte cez gázu. Masť je hotová! Skladujte v čistých nádobkách v chlade!

Nechtíková masť má širokú využitie! Máte záchvaty kašľa? Natrite si masť na hrudník! Čo ešte všetko dokáže:

  • Upokojuje pokožku
  • Pomáha pri kožných prejavoch – ekzémoch či akné
  • Zmierňuje štípance od hmyzu
  • Umožňuje rýchlejšie hojenie drobných jaziev po operácii či úraze
  • Výborný prostriedok na dezinfekciu

Podobne si môžete vyrobiť kamilkovú masť za použitia 250 g bravčovej masti a dvoch hrstí kvetov kamilky. Taktiež s pagaštanom konským môže vzniknúť účinná masť, ktorá môže mať miesto v domácej lekárničke!

Opatrne však s používaním bravčovej masti, aby vám nespôsobila viac škody ako úžitku. Predsa len ide o potravinu, primárne určenú na konzumáciu, nie na vonkajšie použitie. 

Fotogaléria


Tagy:
využitie zdravie liečba účinky bravčová masť

2019-10-22 19:00:00  |  Foto: Gettyimages.com  |  Zdroj: Janka

Ďalšie články

Feminity.sk

Novinky

Gurman.sk

Špuntík

Diskusia