Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Nič nevylieči virózu a chrípku tak rýchlo, ako toto: Čo robiť, keď na vás niečo lezie!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Leto sa pomaly blíži ku koncu a o slovo sa prihlásia vírusy, poletujúce všade naokolo! Ten moment, keď vykročíte za hranice našich útulných príbytkov do chladnejšieho počasia a nečakane kýchnete, vám dá prvú predzvesť odvrátenej stránky jesenného obdobia. Ako zvrátiť prvé príznaky blížiacej sa choroby?

Tak často skloňované a zatracované. Virózy riešime každý rok, či už na vlastnej koži, alebo len ako medializovanú celebritu, o ktorej sa stále píše a hovorí. Pravdepodobnosť, že dostaneme nádchu alebo chrípku, je teraz pomerne vysoká. Po bolestiach zubov sú virózy druhou najčastejšou chorobou na svete. Stačí, aby si niekto v našej blízkosti kýchol či zakašľal a problém je na svete. Vyhnúť sa im je veľmi ťažké. Aspoň tak tomu bolo doteraz..

Čítajte tiež: Citrónová voda ako mýtus? Veľký omyl o trende, ktorý vám otvorí oči

Dovolenka na predpis

Londýnski vedci však prichádzajú s prevratným zistením, ktoré zatočí s blížiacou sa chorobou. Podľa profesora Fulvio D’Acquisto z univerzity Queen Mary v Londýne a jeho tímu chorobu veľmi rýchlo porazí zmena životného prostredia a dovolenka. Údajne majú veľkú silu, aktivujú imunitný systém, ktorý je vďaka tomu posilnený. Imunológovia z Veľkej Británie jednoznačne tvrdia, že by dovolenka mala byť predpisovaná pacientom.

Preventívne a liečivé účinky má hlavne u tých, ktorí často trpia chorobami dýchacích ciest, chrípkami a autoimunitnými poruchami, ako sa uvádza na indianexpress.com. Častejšie dovolenkovať by mali tiež pacienti s oslabeným imunitným systémom, reumatici, ale ľudia s roztrúsenou sklerózou.

Podľa štúdie prostredie, ktoré podnecuje zvedavosť, by mohlo obnoviť imunitný systém. Na účely tejto štúdie boli účastníkmi myši, ktoré strávili dva týždne vo veľkej klietke s hračkami. Nachádzali sa v inom, vzrušujúcom sa prostredí, ktoré podporilo ich biele krvinky, bojujúce s infekciami.
 
Nič nevylieči virózu a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Ide o pozoruhodné zistenie, pretože sme im nedali žiadne lieky. Len sme zmenili prostredie, v ktorom bývali," tvrdí Fulvio D'Acquisto.

Ako odborník dodal, zmenou prostredia a dovolenkou by mohli lekári zvýšiť účinky bežných liekov a taktiež podporiť tak pacientovu celkovú pohodu. Taktiež by dovolenka mohla výrazne pomôcť a zlepšiť liečbu chronických ochorení.

Rýchlejšie zotavenie

Imunitu výrazne podporujú a posilňujú obranyschopnosť výlety do prírody a zmena podnebia. Dokonca tí, ktorí už ochoreli, sa vďaka dovolenke zotavia rýchlejšie a zamestnancom, ktorí trpia syndrómom vyhorenia, dá novú chuť do života. Sviatky sú tak skvelé nielen pre oddych, ale taktiež môžu zlepšiť zdravie.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9