Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Dekontaminácia vzduchu je naďalej dôležitou témou

(Zdroj: Prostock-studio / Shutterstock.com)

Pandémia priniesla niekoľko tém, týkajúcich sa verejného zdravia, ktoré naďalej rezonujú vo verejnom priestore. Mnohí ľudia naďalej dbajú v zvýšenej miere na čistotu a dezinfekciu rúk, v preplnených priestoroch sa chránia respirátorom, alebo si dávajú záležať na dekontaminácii vzduchu.

V tomto prípade nejde "len" o ochranu pred vírusmi, ale aj rôznymi patogénmi, baktériami či alergénmi. Nie je totiž doslova nič horšie, ako prísť do miestnosti, kde "stojí" vzduch, a kde na prvé potiahnutie nosom cítite, že niečo nie je v poriadku. Našťastie, dá sa to efektívne riešiť.

Dôležitá čistota vzduchu v práci či u lekára

Trendom dnešnej doby sú tzv. open-office v presklených kancelárskych budovách. Predstavte si, že v takejto firme na jednom poschodí pracuje osemdesiat ľudí, a všetci chodia po jednej chodbe. Ak by tam celý deň len tak stál vzduch, asi by to nebolo ideálne vzhľadom na štatistickú pravdepodobnosť, že jeden či dvaja z týchto osemdesiatich ľudí môžu byť v danom čase chorí, resp. prenášať nejaké vírusové ochorenie. Dekontaminácia vzduchu efektívnymi prostriedkami môže v takom prípade veľmi pomôcť.

Práve čistota vzduchu sa počas pandémie stala dôležitou témou, a mnohí si uvedomili, že má zmysel o ňu naďalej dbať, pretože rôznym vírusom či baktériám sme vystavení prakticky neustále. A pre firmu je lepšie investovať do prevencie, aj v podobe dekontaminácie vzduchu, než riskovať početnú maródku zamestnancov. Rovnako je to napríklad v nemocniciach či u lekára. V týchto miestach je to z pohľadu vírusov či patogénov ešte oveľa rizikovejšie, a naozaj stojí za energiu venovať sa dekontaminácii a čistote vzduchu.

Aj pre lepší pocit

Starostlivosť o čistotu vzduchu je fajn aj pre samotný lepší pocit či už zamestnancov vo firme, alebo pacientov v ordinácii u lekára či v nemocnici. Samotné dekontaminačné prostriedky sú totiž nielen účinné a dokážu odstrániť patogény či vírusy aj z ťažšie dostupných miest, ale obsahujú aj príjemnú vôňu, napríklad po zelených citrónoch. A keď sa desiatich ľudí spýtate, či radšej budú dýchať vydýchaný vzduch, alebo čistý a prevoňaný, tak desiati si vyberú tú druhú alternatívu.

A, samozrejme, k dekontaminácii vzduchu prirodzene patria aj rôzne dezinfekčné prostriedky. Vírusy či baktérie sa totiž môžu držať aj na kľučkách či tlačidlách. Preto je fajn venovať sa v rámci čistoty aj im, a to práve prostredníctvom dezinfekčných prostriedkov.

Pripravte sa už teraz

Vírusy či choroby budú viac útočiť najmä na jeseň a v zime, preto stojí za úvahu pripraviť sa už teraz a vopred. Stačí si pozrieť ponuku dekontaminačných prostriedkov na vzduch či dezinfekčných prostriedkov na stránke Desinfekce.sk. Ak sa pripravíte už teraz, budete mať všetko pripravené práve na jesenné a zimné obdobie, keď bude táto téma ešte intenzívnejšia.

Nakupujte komfortne

Navyše, tieto prostriedky nemusíte nutne nakupovať v klasickom obchode. Dnes si ich viete zaobstarať naozaj komfortne. Firma KRÁSNÝ – zdravotnická technika s.r.o. ponúka overené a kvalitné prostriedky na dekontamináciu a čistotu vzduchu v interiéroch.

Viac o téme: ZdravieVzduchPR článokDekontaminácia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9