Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ďalšia nebezpečná kozmetika, o ktorej by ste mali vedieť: Nepoužívajte ju

Niektoré rúže sú nebezpečné, nepoužívajte ich!
Niektoré rúže sú nebezpečné, nepoužívajte ich! (Zdroj: commons.wikimedia.org)

Úrad verejného zdravotníctva upozorňuje na nebezpečné kozmetické výrobky v Európskej únii, ktoré nahlásili do systému RAPEX (rýchly výstražný systém pre nepotravinárske výrobky) kontrolné orgány v Chorvátsku a v Nemecku.

Výrobky sa môžu vyskytnúť aj u nás, informoval hlavný hygienik SR Ivan Rovný.

Rúž

Rúž Yabaolian Truth Love značiek BaoLiShi a Yabaolian Truth Love z Číny obsahuje olovo. Výrobok sa nachádza v priehľadnom a zlatom obale, predávaný bol v oranžovej kartónovej škatuľke v balení po 24 kusov, na škatuľke je obrázok tváre ženy a obrázok rúžov.

Pleťový krém

Hygienici upozorňujú ďalej na krém na pokožku Pullach hof Kartoffel – Erdäpfel Creme značky Pullach Hof z Nemecka. Balený je v 250 ml tégliku bielej farby. Výrobok predstavuje mikrobiologické riziko, pretože v ňom zistili prekročený povolený obsah mikroorganizmov.

Make-up

Permanentný make-up Ri-soft Colors Profi Deep Black Eyeliner značky Ri-soft tiež z Nemecka obsahuje viac nečistôt niklu, ako je povolené. Výrobok je balený v bielej plastovej fľaštičke, ktorá sa nachádza v kartónovej škatuľke.

Farba na tetovanie

Nebezpečná je podľa hygienikov aj farba na tetovanie Tattoo outlining ink značky Kuro Sumi pôvodom z Japonska. Čierna tekutina sa nachádza v plastovom obale.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9