Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Najsilnejšie pivo na svete: Dostane vás, koľko má percent

Výrobcov najsilnejšieho piva na svete Lewish Shand a John McKenzie. Zobraziť galériu (2)
Výrobcov najsilnejšieho piva na svete Lewish Shand a John McKenzie. (Zdroj: dailyrecord.co.uk)

Za najsilnejšie sa doteraz považovalo nemecké pivo z bavorskej obci Oberasbach. So svojimi 57,5 percentami pohotovo tromflo vodku či whiskey. Teraz mu už tento titul nepatrí. Prekonalo ho pivo zo Škótska, ktoré je podľa výrobcov Lewish Shand a John McKenzie, silné ako hadí jed! Pohotovo by vám stačil malý štamprlík tohto piva. Má totiž až 67,5 percent, čím sa vyrovná niektorým druhom absintov a pálenky! A to je už poriadna sila.


Čo obsahuje?

Pivo, ktoré dostalo názov „Hadí jed“, vyrábali autori v škótskej spoločnosti Brewmeister až deväť mesiacov. Teraz je už na svete aj s varovným štítkom na hrdle fľaše kvôli vysokému obsahu alkoholu. Vyrobili ho z niekoľkých druhov sladu, vrátane rašelinového či čokoládového. Pre zvýšenie obsahu alkoholu v nápoji, upravujú jeho chuť pivné kvasinky a kvasinky zo šampanského.

Ako chutí?

Milovníci piva, ktorí ho už vyskúšali, opisujú jeho vôňu a farbu ako tmavohnedú s arómou alkoholu, whisky a chmeľu. Potvrdili, že je naozaj silné, dokonca prekonalo niektoré druhy absintu či domácej pálenky. Niektorí dokonca tvrdia, že má celý rad príchutí, od žuvačky po karamel.

„Toto pivo nie je ako ostatné. Nemali by ste vypiť viac ako 35 ml na jedno posedenie. Môže byť skvelým darčekom na Vianoce. Veď, kto by sa nechcel pochváliť tým, že pil najsilnejšie pivo na svete?“ povedali Lewis Shand and John McKenzie, ktorí sú autormi tohto piva.

Pivo má až 67,5 percent alkoholu, čim tromflo niektoré druhy absintov a pálenky. (Foto: Businessinsider.com)
Zobraziť galériu (2)
Pivo má až 67,5 percent alkoholu, čim tromflo niektoré druhy absintov a pálenky. (Foto: Businessinsider.com)  (Zdroj: businessinsider.com)

Koľko stojí?

Každý by čakal, že toto nezvyčajné 67,5 - percentné pivo bude drahé. Veď len donedávna najsilnejšie nemecké pivo stálo neuveriteľných 200 eur. Autori si však zaň v jednom malom pivovare na severe Škótska vypýtajú len 13,99 libry (približne 16,60 eur). Zadovážiť sa dá aj priamo v sídle spoločnosti v meste Keith alebo prostredníctvom doručovateľskej služby.

Brewmeister exportuje do Európy viacero druhov piva, ktoré sú jedinečné svojim vysokým obsahom alkoholu. Ľahko ich spoznáte podľa farebnej etikety, ako v prípade „Hadieho jedu“, ktorý má zelenú farbu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9