Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Objavte prekvapivé možnosti použitia vodky: Nie je skvelá len na pitie

Vodka je skvelá nielen na pitie, ale dá sa použiť rôznymi spôsobmi v domácnosti. Zobraziť galériu (2)
Vodka je skvelá nielen na pitie, ale dá sa použiť rôznymi spôsobmi v domácnosti.

Vedeli ste o tom, že vodka sa dá použiť aj inak ako na pitie? Nielenže má pre ľudský organizmus množstvo zdravotných výhod, ale je skvelá na osvieženie vzduchu, kvety, umývanie okien či na bolesti svalov. Tento bezfarebný alkoholický nápoj bez zápachu je výborným pomocníkom v domácnosti. Pozrite sa, na čo všetko sa dá použiť.

Osviežte si vzduch

Alkohol je hlavnou zložkou vo väčšine osviežovačoch vzduchu. Problémom však je, že mnohé z nich obsahujú nebezpečné ftaláty a rôzne chemické látky, ktoré fungujú ako estrogény v tele a môžu spôsobiť doslova katastrofu vo vašich hormónoch.

Vodka nesmrdí, preto je priam ideálna na osvieženie vzduchu, keďže zabíja baktérie vo vzduchu spôsobujúce zápach. Prelejte si vodku do rozprašovača a pridajte pár kvapiek vášho obľúbeného esenciálneho oleja. Zápach zmizne a vašu izbu „zaplaví“ len príjemná vôňa oleja.

Predĺžte život kvetov

Najčastejšou príčinou vädnutia kvetín sú baktérie vo váze. Tie sa nachádzajú na konci rezov stoniek, ktoré tak upchávajú a rastliny kvôli tomu nemôžu čerpať vodu. Použite jeden diel vodky na 5 dielov vody, čím zablokujete rast baktérií. Nemusíte sa báť, nemá žiadne škodlivé účinky na kvety.

Vyčistite si okná

Namočte vlhkú handričku do vodky a utrite ňou povrchy čistých okien, ktoré sú bez lesku. Alkohol totiž rozpúšťa tuky a oleje, ktoré spôsobujú väčšinu čmúh na oknách. Preto bude váš pohľad von oknom hneď jasnejší.

Zbavte sa bolesti svalov

Vyplňte plastové vrecúška vodkou a umiestnite ich do mrazničky. Použite ich ako studený obklad na modrinu alebo pri bolesti svalov. Vzhľadom k tomu, že vodka nezamŕza, balíčky sa budú formovať okolo vášho tela, čo by nebolo v prípade použitia mrazeného hrášku vo vrecku, ktoré väčšina ľudí používa. 

Spravte si vanilkový extrakt

Vytvorte si vlastný vanilkový extrakt namočením surových vanilkových strukov vo vodke. Pridajte tri sekané vanilkové struky na jednu šálku vodky naliatej vo vzduchotesnej nádobe. Máčajte ich aspoň štyri týždne. Niektorí dokonca naliehajú, že dobrý vanilkový extrakt sa takto močí najmenej 6 mesiacov. Experimentujte s chuťou použitím rôznych druhov vanilkových strukov. Vložte ich do dekoratívnej fľaše so štítkom a máte skvelý darček.

Prečítajte si článok o vodke, aké má priaznivé účinky na ľudský organizmus. Nie je skvelá len na použitie v domácnosti, ale i jej mierne pitie je prospešné, keďže má zdravotné výhody pre človeka.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9