Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Pozrite sa do zrkadla: Tvár prezradí vaše najväčšie zdravotné hriechy!

Pozrite sa do zrkadla a zistíte, ktorým prehreškom holdujete!
Pozrite sa do zrkadla a zistíte, ktorým prehreškom holdujete! (Zdroj: thinkstock.com)

To, aký máte životný štýl, najlepšie spoznáte v zrkadle! Všetky zlozvyky, ktorým holdujete, sa prejavia na tvári, ktorej nič neunikne. Aj keď sa celkovo môžete cítiť dobre, vaša tvár si všetko pamätá!

Opuchnuté líca

Ak ste na sebe spozorovali opuchnuté líca, verte tomu, že na vine nie je nič iné len nedostatok pohybu a popíjanie alkoholu. Ak holdujete takémuto životnému štýlu, stresujete tým svoje telo, čím sa vytvára hormón kortizol. Preto sa vám na tvári ukladá viac tuku, ktorý zadržiava vodu. Niet sa čomu čudovať, že máte nepekné nafúknuté líca. Snažte sa zaradiť do každodenného života pohybovú aktivitu a taktiež obmedzte pitie alkoholu.

Prepadnuté líca

Prepadnuté líca signalizujú pravý opak. Ak sa venujete priveľa kardio cvičeniu ako je beh či jazda na bicykli, odkrvuje sa vám tvár a tukové vankúšiky tak prichádzajú o kyslík. Podobne pôsobia aj cigarety, v ktorých sa nachádzajú škodlivé toxíny a tiež zmeny vo váhe – náhle priberanie a chudnutie. Vaša tvár pôsobí strhane a líca máte pochudnuté.  

Bledá pleť

Nezvaľujte to na to, že ste ešte neboli na slnku! Štúdia amerických vedcov potvrdila, že tri porcie ovocia a zeleniny denne stačia na to, aby mala vaša pleť zdravú farbu podobnú opáleniu! Ovocie a zelenina totiž obsahujú karotenoidy, čo sú antioxidanty, spôsobujúce zafarbenie plodov. Nezabúdajte ich zaradiť do svojho jedálnička! Hlavne mrkvu, ktorá obsahuje betakarotén.

Vodnaté oči

Budete možno prekvapení, ale vlhké oči sú známkou dehydratácie. Ak sa dlhší čas pozeráte do monitora počítača, oči vám vysychajú. Preto sú slzné kanáliky nútené produkovať viac sĺz. Umocňuje to aj fakt, že pri pozeraní na monitor jednoducho zabúdame žmurkať. Nezabúdajte na pauzy, počas ktorých sa vám oči regenerujú. Vodnaté oči sú často známkou aj nedostatku spánku.

Kruhy pod očami

Večný problém, ktorý sa týka mnohých ľudí a ktorý môže mať rôzne príčiny! Najčastejšie je za tmavou kožou pod očami nedostatok železa a únava. To, že máte kruhy pod očami znamená, že sa kožné pletivo obnovuje pomaly a cievy sa nezdravo rozširujú. Železo si doplníte konzumáciou orechov, semienok, červenej repy, póru, paradajok, hrášku, marhúľ či jahôd. Nezabúdajte tiež na spánok a dostatočný pitný režim.

Ustupujúce ďasná

Na pohľad škaredé ustupujúce a blednúce ďasná sú výsledkom vašej neresti – fajčenia! Hneď, ako si zapálite cigaretu a potiahnete si z nej, vaše ďasná sa prestanú prekrvovať. Preto zmenia farbu, zostarnú a ustúpia. Choroba ďasien je na svete! V tomto prípade vám nepomôže nič iné, než úplne prestať s týmto škodlivými zlozvykom alebo prinajhoršom nahradiť klasické cigarety elektronickými.

Šírte informácie o zdraví ďalej! Nikdy neviete, komu môžu pomôcť. Vďaka zdieľaniu sa o článku dozvedia aj vaši priatelia.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9