Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tajomstvo dlhovekosti od odborníka na rakovinu: Rady, ktoré prekvapia!

Aby ste sa dožili vysokého veku, stačí, ak zmeníte pár drobností vo svojom živote!
Aby ste sa dožili vysokého veku, stačí, ak zmeníte pár drobností vo svojom živote! (Zdroj: profimedia.sk)

Dr. David Argus je jedným z popredných svetových odborníkov na rakovinu. Podľa neho sú kľúčom k dlhému životu na prvý pohľad banálne, no dôležité veci!

Vyzlečte sa

Pozrite sa na seba dôkladne do zrkadla, spredu aj zozadu. Skúmajte svoje nahé telo, vďaka čomu môžete odhaliť problémy v podobe telesných zvláštností, napr. príznaky rakoviny kože. Raz za čas venujte svoju pozornosť svojim vlasom, nechtom a tiež ústnej dutine.

Žiadne letiskové skenery

Viete, čo tieto prístroje s nami robia? Kde sú údaje, ktoré by nám ukázali, že sú neškodné? Ako povedal Dr. David Argus, kým veda nepreukáže ich bezpečnosť, na letiskách bude radšej žiadať osobnú prehliadku od hlavy k päte, ako by ho mal preskenovať nejaký prístroj. A toto radí aj ostatným.   

Vykašlite sa na vysoké opätky

Dlhodobé nosenie topánok s vysokými opätkami spôsobuje zápaly na nohách, ktoré dokonca môžu mať vplyv na celý váš systém. Tieto zápaly sú spojené dokonca s degeneratívnymi ochoreniami, vrátane srdcových chorôb, Alzheimerovej choroby, rakoviny, autoimunitného ochorenia, cukrovky a zrýchleného starnutia. Nie je jednoduchší spôsob, ako zabrániť týmto zdravotným problémom, než len vymeniť vysoké opätky za pohodlnejšiu obuv.

Prebuďte sa s kávou

Striedme pitie kávy alebo čaju má pozitívne účinky pre naše zdravie. Aj keď niektorí výskumníci spájajú kofeín so vznikom srdcových chorôb, hypertenziou, osteoporózy a rakovinou, výsledky štúdie ukazujú presný opak.

Jedzte v rovnakom čase

Jedným z najlepších spôsobov, ako znížiť stres, je udržiavať pravidelný režim 365 dní v roku. Vynechali ste obed? Ak sa nenajete v dobe, kedy ho vaše telo očakáva, dôjde k nárastu stresového hormónu kortizolu, ktorý sa snaží zachovať dostatočné množstvo tuku a šetrí energiu.

Neseďte

Existuje súvislosť medzi časom stráveným sedením a väčším výskytom obezity, cukrovky, kardiovaskulárnych ochorení a predčasnej smrti. V 50-tych rokoch sa zrealizoval výskum, ktorého predmetom boli vodiči autobusu a tí, ktorí kontrolovali vstupenky či lístky do kina. Kontrolóri vstupeniek mali oveľa nižší výskyt infarktu myokardu, ako vodiči. Na rozdiel od vodičov stáli väčšinu času na nohách a často chodievali po schodoch. Hýbte sa každý deň! Vystúpte z autobusu o zastávku skôr a prejdite sa pešo do roboty, vynechajte výťah a choďte po schodoch.

Vyhnite sa vitamínovým tabletkám

Mnohé štúdie v posledných desaťročiach ukázali, že užívanie vitamínových doplnkov súvisí so zvýšeným rizikom závažných ochorení, ako je rakovina. Prísun vitamínových tabliet môže blokovať prirodzenú schopnosť tela kontrolovať samé seba.  

Nehrbte sa

Zlé držanie tela môže spôsobiť nielen bolesti krku a chrbta, ale aj bolesti hlavy, artritídu, zlý krvný obeh, bolesti svalov a ťažkosti s dýchaním, poruchy trávenia, zápchu, stuhnutosť kĺbov, únavu, neurologické problémy a zlé fyzické funkcie všeobecne. Aby ste mali dokonalé držanie tela, potrebujete mať pevné jadro. Dr. Argus odporúča pilates.

Berte aspirín denne

Podľa Dr. Argusa by sme mali denne užívať aspirín! Mnohé veľké štúdie potvrdili, že užívanie aspirínu nielenže podstatne znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení, ale môže dokonca odvrátiť choroby vďaka svojim protizápalovým účinkom. Denné podávanie nízkych dávok aspirínu (75 mg) znižuje riziko vzniku zhubných nádorov v pľúcach, hrubom čreve a prostaty až o 46 percent. Poraďte sa so svojim lekárom skôr, než ho začnete užívať. Ako každý iný liek, aj aspirín môže mať vedľajšie účinky, vrátane krvácania do žalúdka.

Majte deti

Ste rodičmi? Máte väčšiu pravdepodobnosť, že budete žiť dlhšie ako ostatní bez detí.  Je to z dôvodu, že vás výchova dieťaťa núti byť aktívni a mentálne svieži.

Vychutnajte si pohár vína

Striedme pitie alkoholu, najmä červeného vína, môže znížiť riziko ochorenia srdca. Ak ste žena, stačí vám jeden pohár denne, ak muž, tak dva poháre.

Usmievajte sa

Keď sa budete usmievať, budete mať nielen lepšiu náladu. Vaše telo vtedy uvoľňuje endorfíny, čo sú hormóny šťastia a serotonín, ktorý znižuje stres.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9