Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Revolučný vynález: Takto vyzerá zubná kefka budúcnosti

Zahoďte klasickú zubnú kefku, prichádza nová, revolučná kefka!
Zahoďte klasickú zubnú kefku, prichádza nová, revolučná kefka! (Zdroj: photl.com)

Čistenie zubov nebolo nikdy tak jednoduché! So špeciálnou kefkou vám to pôjde ako po masle. Britská firma vytvorila zubnú kefku, ktorá vyčistí zuby za rekordne krátky čas. Len za 6 sekúnd budete mať perfektne vyčistené zuby a ďasná. Jej pravidelným používaním sa spoľahlivo zbavíte zubného plaku, ktorý môže spôsobiť vznik zubného kazu či nepríjemného zápalu ďasien. Pozrite sa, o aký neuveriteľný vynález ide!

 

V čom je výnimočná?

Výnimočnosť tejto neuveriteľnej kefky spočíva hlavne v jej vzhľade. Nevyzerá totiž ako ostatné bežné kefky, ale má tvar chrupu! Je vytvorená presne na mieru. Považuje sa preto za dokonalú kópiu chrupu používateľa. Kefka s názvom Blizzident vznikla za použitia dvojice moderných technológií – 3D skenovania a 3D tlače. Aby ste si to vedeli lepšie predstaviť, na podobnom princípe vznikajú aj strojčeky na zuby.

Ako funguje?

Táto revolučná zubná kefka obsahuje približne 400 mäkkých štetín. Pri čistení sa nimi vlastne zuby brúsia, pričom ako dôkaz uviedla firma inštruktážne video, ktoré zverejnila na svojich internetových stránkach. Jednoducho sa do nej zahryznete a pošúchate zubami. Výrobcovia ju vychvaľujú do nebies, údajne čistenie touto atypickou kefkou vám zaberie len 6 sekúnd a eliminuje chyby pri čistení, ktoré robí väčšina ľudí. Avšak podľa viacerých odborníkov je potrebný ďalší výskum, ktorý by to skutočne potvrdil.

„Keďže si čistíte všetky svoje zuby v rovnakú dobu, čistíte si ich extrémne rýchlo. Novou zubnou kefkou si môžete vyčistiť všetky ťažko dosiahnuteľné a medzizubné priestory, aby ste nad tým museli nejako premýšľať,“ citovala televízia BBC prehlásenie firmy.

Čo treba urobiť, aby ste ju mali?

Zatúžili ste po nej? V tom prípade budete potrebovať odliatok chrupu, ktorý vám spraví zubár. Digitalizované výsledky sa potom pošlú do spoločnosti Blizzident, kde vám vyrobia presne na mieru jedinečnú kefku. Jej cena však nie je práve najmenšia. Zaplatíte za ňu okolo 300 dolárov, no výrobcovia sľubujú jej životnosť až rok. Klasické zubné kefky by ste si totiž mali pravidelne vymieňať každé tri mesiace. Ak ste chorí, dokonca aj skôr.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9