Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

NAJLEPŠIE ovocie na chudnutie: Tieto druhy sa postarajú o ŠTÍHLU líniu a zaženú hlad!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: gettyimages.com)

Snažíte sa schudnúť a zo svojho jedálnička ste vylúčili ovocie, pretože je sladké a obsahuje cukor? Chyba! Ovocie je skvelým pomocníkom pri znižovaní hmotnosti. Ktorého ovocia sa môžete najesť do sýtosti?

Ovocie je plné sacharidov, stopových prvkov, vlákniny, vitamínov a minerálov. Niektoré je známe vysokým obsahom vitamínu C, iné je zdrojom draslíka, či železa. Dostatočný príjem znižuje riziko vzniku vážnych ochorení srdca a ciev, chráni pred cukrovkou a pomáha pri chudnutí. Ktoré ovocie je vhodné pri chudnutí podľa menshealth.com?

Čítajte tiež: ZELENINA, ktorá naštartuje METABOLIZMUS na plné obrátky: Len tieto druhy majú najväčšie účinky na chudnutie!

Ananás

Ananás je plný vitamínov a minerálov, dodá telu dostatok vitamínu C a mangánu. Má silné antioxidačné vlastnosti a uspokojí vaše chúťky na sladké. 

Vodný melón

Melón obsahuje až 92 percent vody. Dodá vám dostatok tekutín a telo získa antioxidačný lykopén, ktorý chráni mužov pred rakovinu prostaty. Melón vás osvieži počas horúcich letných mesiacov. Jedli ste už melónový šalát s feta syrom? Ak nie, je najvyšší čas to vyskúšať. Zmiešajte vodný melón s čerstvou mätou a feta syrom, premiešajte a pridajte pár kvapiek olivového oleja.

Grapefruit

O grapefruite sa hovorí, že je skvelý pomocník pri chudnutí. Má špecifickú chuť, dokáže rýchlo a efektívne zasýtiť, pretože obsahuje veľa vody. Doprajte si na raňajky polovicu grepu s trochou medu a gréckeho bieleho jogurtu.

NAJLEPŠIE ovocie na chudnutie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Hrušky

Jedna hruška obsahuje šesť gramov vlákniny, ktorá zasýti a vy nebudete pociťovať hlad na dlhší čas. Je tiež dobrým zdrojom draslíka, dôležitého minerálu pre aktívne svaly. Doprajte si ju po tom, ako docvičíte.

Avokádo

Avokádo je výborná voľba pri chudnutí, pretože obsahuje zdravý tuk. Zasýti na dlhšiu dobu. Hoci nejde o nízkokalorické ovocie, tuk, ktorý obsahuje, neškodí srdcu, ba naopak, prospieva mu. Obsahuje dostatok vitamínu E a draslíka, ktoré telo potrebuje. 

Čučoriedky

Čučoriedky sú skvelým zdrojom vlákniny. Ideálne ovocie do smoothie, alebo ako príloha do rannej ovsenej kaše, alebo bieleho jogurtu. Čučoriedky sú plné antioxidantov, zlepšujú zdravie srdca a chránia vašu pokožku.

NAJLEPŠIE ovocie na chudnutie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Maliny

Jedna šálka malín obsahuje až 8 gramov vlákniny. Majú antibakteriálne, antioxidačné a antimikrobiálne účinky. Sú plné vitamínu C, ktorý podporuje zdravý imunitný systém a obsahujú aj vitamín P. Ide o bioflavanoid, ktorý zosilňuje účinky vitamínu C, ale používa sa aj pri liečení baktérií a alergií. Znižuje podiel nadmerného množstva tuku v krvi. Ak chcete schudnúť, konzumujte ich samostatne, alebo zmiešajte s bielym jogurtom, alebo orechmi.

Jahody

Jahody, ktoré majú nízky obsah kalórií a vysoký obsah živín, sú skvelým doplnkom vašej stravy, ak sa snažíte schudnúť. Sú bohaté na vitamín C, ale aj B, A, E, obsahujú draslík, zinok, horčík, vápnik a iné minerály. Zlepšujú vylučovanie a pôsobia ako diuretikum. Vďaka svojej sladkej chuti uspokoja vaše chúťky.

Pomaranče

Pomaranče sú nízkokalorické ovocie, ktoré obsahuje veľa vitamínu C. Obsahuje tiež limonoidy, vďaka ktorým majú antivirusové, antibakteriálne a protiplesňové vlastnosti. Môžete ním dochutiť zeleninové šaláty. Dodá im špecifickú kyslú chuť.

NAJLEPŠIE ovocie na chudnutie:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Jablká

Aj jablká vynikajú vlákninou a vitamínami. V žiadnom prípade ich však nešúpte! Šupka je práve tá časť jablka, ktorá obsahuje najviac vlákniny. Už jedno jablko denne zaručí pevné zdravie.

Mango

Mango je nízkokalorické ovocie vhodné pri chudnutí. Obsahuje vlákninu, vitamín C a folát, ktoré pomáhajú znížiť hladinu zlého cholesterolu v krvi, a tak chránia srdce. Podporuje dobré trávenie a vďaka vitamínu K posilňuje kosti. Pridajte ho do smoothie alebo si z neho vyrobte sorbet.

Viac o téme: PotravinyOvocie ZdravieChudnutiePrevencia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9