Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Preč s citrónovou vodou, táto PREKONÁ jej ÚČINKY: Jedna šálka ZNIČÍ zlé baktérie v ČREVE

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Prírodné antibiotikum trochu inak! Skúste si vychutnať cesnak o niečo netradičným spôsobom, ktorý posilní jeho účinky na ľudské telo. Cesnaková voda oživí zdravý jedálniček a zvýši obranyschopnosť organizmu.

Ide o vynikajúci spôsob, ako pridať cesnak do stravy, aby ste zlepšili svoje zdravie, píše sa na betterme.world

Ako na cesnakovú vodu?

Ako už názov napovedá, ide o nápoj pripravený hlavne z dvoch surovín - cesnaku a vody.

Čítajte tiež: VYTRÉNUJTE svoj MOZOG k lepšiemu spánku: Podľa psychológa vás čakajú noci ako bábätko!

Postup:

  1. Pridajte dva alebo tri kúsky cesnaku do šálky vody.
  2. Zmes priveďte do varu.
  3. Vypnite plameň, akonáhle voda zovrie.
  4. Nechajte vychladnúť.

Do nápoja môžete pridať citrónovú šťavu, petržlenovú vňať alebo med. Záleží od chuti, ktorú preferujete. 

Čo je však najdôležitejšie, pri príprave tejto zmesi dbajte na nasledovné:

  • Použite strúčiky čerstvého cesnaku - odborníci na potraviny už neraz naznačili, že alicínové zlúčeniny v cesnaku sa degradujú, ak cesnak nie je čerstvý. Tieto zlúčeniny prispievajú k väčšine zdravotných výhod cesnakovej vody.
  • Cesnak zbavte šupky - pred pridaním strúčika cesnaku do vody, musíte odstrániť šupku. Ošúpte však len tie klinčeky, ktoré použijete.
  • Varte, kým klinček nezmäkne - nedá sa presne povedať, ako dlho treba variť strúčik cesnaku. odporúča sa však dovtedy, kým nezmäkne a nebude sa dať prepichnúť vidličkou. 
  • Pite vodu s mierou - hoci má množstvo zdravotných výhod, ak vypijete príliš veľké množstvo, neznamená to, že z vody vyťažíte ešte viac. Existujú totiž niektoré potenciálne vedľajšie účinky nadmerného pitia.

Preč s citrónovou vodou,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Výhody pitia cesnaku v horúcej vode

Užívajte si benefity, ktoré ponúka táto voda!

Rakovina

Portál Medical News Today uznáva, že niektorí ľudia používajú cesnak na prevenciu rakoviny. Cesnak obsahuje organické zlúčeniny síry, o ktorých sa zistilo, že vyvolávajú smrť buniek v glioblastómoch, čo je typ mozgového nádoru.

Podobne spotreba surového cesnaku bola spojená s nižším rizikom rakoviny pľúc vo veľkej populačnej štúdii v Číne. Takže, keď na prípravu tohto nápoja použijete surový cesnak, môžete využiť jeho protirakovinové vlastnosti.

Bakteriálne infekcie

Početné štúdie potvrdzujú, že cesnak má antibiotické vlastnosti, ktoré pomáhajú bojovať proti širokému spektru vírusov, baktérií a húb. Obsahuje zlúčeninu známu ako diallylsulfid. Je 100-krát účinnejšia v boji proti baktériám Campylobacter ako niektoré populárne antibiotiká.

Táto baktéria Campylobacter je známa hlavne tým, že spôsobuje črevné infekcie prenášané potravinami. Takže šálka cesnakovej vody môže pomôcť zabrániť bakteriálnemu pôsobeniu vo vašom čreve, pretože budete mať prospech z antibiotických vlastností cesnaku.

Prechladnutie a kašeľ

Podobne odborníci uznávajú, že cesnaková voda sa niekedy používa na prevenciu alebo liečbu kašľa a prechladnutia. Jedna štúdia uvádza, že pravidelné používanie cesnaku môže znížiť frekvenciu prechladnutia u dospelých, ale nemá žiadny vplyv na trvanie symptómov.

Kardiovaskulárne ochorenie

Cesnaková voda môže byť tiež dobrá pre vaše srdce, pretože cesnak môže pomôcť znížiť niekoľko rizikových faktorov kardiovaskulárnych ochorení. Napríklad jedna malá štúdia zistila, že konzumácia cesnakového extraktu znižuje hladinu LDL „zlého“ cholesterolu, triglyceridov a krvný tlak Patria medzi ukazovatele a rizikové faktory srdcových ochorení.

Preč s citrónovou vodou,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Konzumácia cesnakovej vody môže byť dobrá pre vaše srdce z toho dôvodu, že zabráni poškodeniu buniek a zníži hromadenie plaku vo vašich tepnách. Tá istá štúdia tiež zistila znížené hladiny oxidačných produktov vo vzorkách krvi tých, ktorí užívali cesnakový extrakt.

Pomáha pri detoxikácii

Detoxikácia nie je novým pojmom, najmä s nárastom rôznych očistných diét. Telo sa však dokáže očistiť aj úplne samé, takže nepotrebuje vašu pomoc vo forme nápojov alebo obmedzujúcich očistých diét. Avšak jedným z najdôležitejších orgánov v detoxikačnom systéme tela je pečeň a zlúčenina v cesnaku nazývaná diallyldisulfid, môže pomôcť chrániť pred poškodením pečene spôsobeným alkoholom.

Viac o téme: CesnakZdraviePrevenciaCesnaková voda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9