Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Zlepšený METABOLIZMUS a ochrana KOSTÍ: RECEPT na figovú vodu, ktorý si zamilujete!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: profimedia.sk)

Ak ste sa zaprisahali, že po Novom roku začnete pracovať na svojej postave, oplatí sa vedieť, že existujú pomocníci, ktorí vás priblížia k vášmu cieľu. Málokto však o nich vie.

Chudnutie si vyžaduje veľa tvrdej práce a odhodlania. Aby ste mali svoju vytúženú postavu, musíte si uvedomiť niekoľko vecí. To zahŕňa dodržiavanie stravy bohatej na živiny a pravidelné vykonávanie fyzickej aktivity, uvádza food.ndtv.com.

Keď už hovoríme o diétach na chudnutie, existuje množstvo potravín, ktoré by mali by súčasťou vašej každodennej stravy. Napríklad figy. Tieto suché plody sú nabité základnými minerálmi a vitamínmi a môžu pomôcť pri chudnutí. Vychutnáte si ich v stave, v akom ako sú, alebo ich môžete namočiť do vody na celú noc a vypijete vodu nasledujúce ráno. Figová voda je totiž účinným spojencom, ktorý vám pomôže pri chudnutí!

1. Figy ako pomôcka pri chudnutí 

Sú výborným doplnkom diéty. Vďaka vysokému obsahu vlákniny podporujú pocit plnosti a zabraňujú prejedaniu. Pomáhajú tiež udržiavať zdravý tráviaci systém, čím prispievajú k efektívnej regulácii hmotnosti. Preto ich zaraďte do svojho jedálnička čo najviac, ako to ide!

Zlepšený METABOLIZMUS a ochrana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Dobré pre trávenie 

Zdravý tráviaci systém zabezpečuje dobré zdravie čriev. Potraviny ako figy to pomáhajú dosiahnuť bez veľkej námahy. Keďže obsahujú značné množstvo vlákniny, znižujú riziko žalúdočných problémov, ako je nadúvanie, plynatosť a kyslosť. Dajte si ich hneď ráno, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky!

3. Pomáhajú regulovať hladinu cukru v krvi 

Vedeli ste, že figy môžu byť prospešné aj pri regulácii hladiny cukru v krvi? Obsahujú zlúčeninu nazývanú kyselina chlorogenová, ktorá sa ukázala ako účinná pri zlepšovaní metabolizmu glukózy. Navyše, vysoký obsah vlákniny prispieva k lepšiemu hospodáreniu s cukrom v krvi. 

4. Dobré pre kosti 

Pitie figovej vody prospeje taktiež vaším kostiam! Je to spôsobené prítomnosťou vápnika, fosforu a horčíka. Niekoľko štúdií naznačuje, že ich pravidelná konzumácia môže pomôcť predchádzať problémom súvisiacim s kosťami. 

Ako na figovú vodu? 

  • Namočte 3-4 figy cez noc do vody 
  • Ráno ich vyberte a vychutnajte si vodu napustenú figami 
  • Môžete pridať aj trochu medu alebo cukru pre zvýšenú sladkosť 
  • Figová voda môže byť izbovej teploty alebo ju môžete mierne zohriať 
  • Vodu vypite ráno nalačno
Viac o téme: VodaZdravieChudnutiePrevenciaFiga
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9