Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Žena zahodila bežnú kozmetiku: Neuveríte, ako sa zmenila jej tvár po experimente!

Čistenie tváre by mala byť bežná rutina, či už ráno alebo večer. Alternatívne prostriedky využívajte iba ak je to veľmi nutné. Zobraziť galériu (2)
Čistenie tváre by mala byť bežná rutina, či už ráno alebo večer. Alternatívne prostriedky využívajte iba ak je to veľmi nutné. (Zdroj: Thinkstock.com)

Mať krásnu pleť ako hollywoodske herečky by chcela mať nejedna z nás. Akosi zabúdame, že za tým nie sú len drahé krémy, ale aj špeciálna starostlivosť, ktorú si „bežné“ smrteľníčky nemôžu dovoliť.

Ak sa v magazínoch objavia „zaručené“ návody, ako získať krásnu pleť, neváhame to vyskúšať. Courtney Leiva je jedna z tých, ktoré neváhali pre krásnu pleť zahodiť bežné kozmetické prípravky a vrhnúť sa na čistenie pleti ála Scarlet Johansson.

Kto je ten záhadný pomocník?

Courtney si vyskúšala, aké je to starať sa o pleť s jablčným octom. Internet je plný zaručených účinkov, ktoré s jablčným octom dosiahnete. Od čistenia pleti, cez hebkejšie vlasy, znižovanie cholesterolu až po dezinfekciu domácnosti.

Správne by sme si "jablkovú pleťovú vodu" mali namiešať v pomere dva diely vody a jeden diel jablčného octu. Tak si pleť nielen vyčistíme, ale zbavíme sa make-upu a nánosov, ktoré sa tam počas dňa dostali. Poďme sa však pozrieť na to, či jablčný ocot Courtney naozaj pomohol a či sa na jej tvári niečo zmenilo.

Týždeň krásnej pleti

Prvý deň venovala Courtney „zoznamovacím“ pokusom. Kúpila si jablčný ocot a pripravila svoju pleť na prvú dávku zázračného elixíru.

Najskôr si pleť umyla vlažnou vodou tak, ako to robievala bežne. Potom si na tvár naniesla nezriedený jablčný ocot a... potom to prišlo! Tvár ju začala páliť, presne tak, ako keď miesto opaľovacieho krému použijete olivový olej a vystavíte tvár slnku. Ak by to bolo na nej, ocot by hodila ihneď do koša! Povedala si však, že nabudúce bude opatrnejšia.

Druhý deň večer si pre istotu na internete zistila, či je pálenie normálne. Dopátrala sa, že ľudia pociťovali rovnaké príznaky, čo ju upokojilo. Internetové rady ale odporúčali zmiešať vodu s octom a tak si tvár umývať.

Spravila tak aj ona a po klasickom čistení s jej produktmi si tvár očistila týmto koncentrátom. Po stranách mala pleť suchšiu, čo však bolo pozitívnejšie, už ju toľko nepálila.

Na tretí deň inak hydratovaná pleť začala byť čoraz suchšia. Courtney radšej použila tradičné hydratačné krémy, aby predišla zhoršeniu stavu. Ani napriek tejto skúsenosti však s experimentom neprestala.

Takto vyzerala tvár Courtney po piatich dňoch (screenshot stránky Bustle.com)
Zobraziť galériu (2)
Takto vyzerala tvár Courtney po piatich dňoch (screenshot stránky Bustle.com)  (Zdroj: Thinkstock.com)

Na ďalší deň sa odhodlala použiť aj make-up. Po skúsenostiach z minulých dní si povedala, že jablčný ocot bude používať iba ako tonizujúcu vodu. Na piaty deň to vyskúšala, pridala do pleťovej vody kamilku, všimla si však podstatnú zmenu.

Tá pretrvala až do konca experimentu, preto mohla s pokojným svedomím vyhlásiť, že pretrvávajúce akné, ktoré mala na tvári už dlhšie, sa zmenšovalo a póry sa sťahovali!

Pokožku ako Scarlet Johansson po týždni síce nemala, ak však chcete zmenšiť póry, môžete konentrát jablčného octu použiť dva- či trikrát týždenne. Ale iba ako tonizujúcu pleťovú vodu. Nikdy nie v nezriedenom stave ako prostriedok na umývanie celej tváre.

Čítajte tiež: Prejavia sa účinky citrónovej vody už po pár dňoch? Takto dopadla žena po krátkom experimente!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9