Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Máte problémy so zubami? Využite jar na preventívnu prehliadku

Práve teraz na jar máte ideálnu príležitosť navštíviť zubára.
Práve teraz na jar máte ideálnu príležitosť navštíviť zubára.

Okrem detoxikácie organizmu by sme na jar nemali zabúdať aj na kompletnú kontrolu a starostlivosť o naše zuby. Práve teraz je na to ideálna príležitosť. Po hodovaní v zime a počas fašiangov si zaslúžime generálku aj v našich ústach. Preventívnu prehliadku zubov by ste mali absolvovať raz ročne, ideálne na jar.

Bolesti budú minulosťou

Ak zima a s tým súvisiace prejedanie sa zanechalo na našich zuboch neželané pozornosti, lekár ich môže zachytiť už v zárodku a včas riešiť. Mnoho pacientov však návštevu ambulancie odkladá, lebo sa bojí bolesti. No platí, že čím neskôr človek príde, tým väčšiu bolesť si sám môže privodiť.

Prevencia v podobe pravidelného čistenia, preventívnych prehliadok a profesionálnej dentálnej hygieny eliminujú akúkoľvek bolesť – ktorá môže súvisieť so vznikom zubného kazu, zápalovými procesmi v dutine ústnej či s citlivosťou zubov,“ hovorí MUDr. Alexander Schill, primár a zakladateľ najväčšej a najmodernejšej súkromnej dentálnej kliniky na Slovensku, Schill Dental Clinic.

Nezabúdajte aj na dentálnu hygienu

Dentálna hygiena by mala byť tiež súčasťou pravidelnej starostlivosti o chrup a priemerne sa odporúča absolvovať ju raz ročne, v špecifických prípadoch aj častejšie.

„Okrem pravidelného čistenia zubov zubnou kefkou je nevyhnutné používať zubnú niť a medzizubné kefky. No aj pacienti, ktorí sú v hygiene príkladní, nikdy nemajú chrup čistý na sto percent. Popri dodržiavaní zásad správneho čistenia po každom jedle je mimoriadne dôležité raz za čas absolvovať dentálnu hygienu. Pomocou nej sa odstráni zubný kameň, skrytý povlak a ošetria sa parodontálne vačky,“ povedal MUDr. Alexander Schill, primár a zakladateľ Schill Dental Clinic.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9