Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Jedinečná sila obyčajnej tekutiny vás zaskočí: Aj tohto je voda schopná!

Skutočne pomôže pohár obyčajne vody s chudnutím?
Skutočne pomôže pohár obyčajne vody s chudnutím? (Zdroj: thinkstock.com)

Piť vodu nie je nič neobvyklé. Pred jedlom či po jedle, je to v samotnej podstate jedno. Viete si ale predstaviť, že pohár vody pred každým jedlom vám zabezpečí úbytok hmotnosti. Nie je to žiaden výmysel!

Nedávna štúdia dospela k jednoduchému, no prekvapivému záveru – ak vypijete pol hodinu pred hlavným jedlom 500 ml vody, o tri mesiace by ste mohli byť ľahší o takmer päť kilogramov! A to už ani nie je reč o tom, že by ste tak mali postarané o dodržiavanie pitného režimu. Toto zistenie by mohlo pomôcť mnohým obéznym, ktorí zápasia so svojou hmotnosťou. Táto jednoduchá zmena v životnom štýle by mohla byť významným zásohom do zdravia ľudského organizmu. Podľa vedcov by mala byť podporovaná zdravotníkmi a kampaňami v oblasti verejného zdravia.

„Krása týchto zistení je v jednoduchosti. Stačí vypiť niekoľko pohárov vody, najmä pred hlavným jedlom, čo vám pomôže zredukovať vašu hmotnosť,“ dodala Dr. Helen Parrettiová, jedna z vedcov z Birmingham University.  

„Pokusnými“ králikmi  tohto výskumu bola približne stovka ľudí, ktorí trpeli nadváhou. Boli rozdelení do dvoch skupín. Jedna skupina mala polhodinu pred hlavným jedlom vypiť 500 ml vody. Zakázané boli sladené vody, minerálky, pričom zelenú dostala iba obyčajná voda z vodovodu. Druhej skupine vedci povedali, nech si predstavia, že ich žalúdok je plný. Predstavivosti sa medze nekladú a niekedy zohráva významnú úlohu.

Prekvapivý záver 

Obe skupiny sledovali počas troch mesiacov. Výsledky sa dostavili a preto sa s týmto zistením pochválili v prestížnom americkom časopise Obesity. Prvá skupina schudla presne o 1,3 kg viac ako prvá. Celkove však stratili 4,3 kg za 12 týždňov, zatiaľ čo druhá skupina má dole len 0,8 kg.

„Stratiť pár kilogramov navyše počas jedného roka môže byť pre jednotlivca významné, a môže to byť zároveň cesta ako pomôcť s redukciou hmotnosti," povedala Dr. Helen Parretti z National Institute for Health Research, ktorá bola zároveň aj jednou z výskumníčok, ktorý sa poddieľali na tomto výskume. 

V kombinácii so zdravou stravou a dostatočným pohybom dosiahnete výsledky, z ktorých sa budete ešte dlho tešiť.

Čítajte tiež: Tento muž popiera všetky zákony starnutia: Má 95, no telo ako päťdesiatnik!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9