Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zaručený spôsob, ako konečne získať ploché bruško: Dôležité je odhaliť príčinu!

Štíhle bruško nemusí byť len snom! Zobraziť galériu (2)
Štíhle bruško nemusí byť len snom! (Zdroj: thinkstock.com)

Ploché bruško je pre mnohých iba nesplneným snom. Pneumatika nie a nie zmiznúť! Hoci sa neprejedáte, máte pocit, že po každej skonzumovanej potravine bruško narastie. Ako sa ho konečne zbaviť? V skutočnosti je to jednoduchšie, ako si myslíte! Stačí spoznať príčinu a bude fuč.


Oblasť v okolí bruška a pása zvykneme považovať za problémové partie. Aby sme im povedali definitívne zbohom, musíme poriadne zamakať! Stovky cvikov vo fitness centre a diéta sú najideálnejšími spôsobmi, ako sa dopracovať k plochému stredu tela. Známy tréner James Duigan, ktorí už mnohým ženám pomohol získať štíhlu postavu, má recept, vďaka ktorému budete svoje bruško vystavovať na obdiv! Duigan je považovaný za jedného z najlepších odborníkov na formovanie štíhleho brucha. Odborník radí, že je len jedna cesta k štíhlemu brušku: v prvom rade je dôležité zistiť príčinu!

Podľa neho sa dá určiť 5 typov ženského brucha. žena by mala riešiť svoj problém v závislosť od druhu bruška.

Poznáme 5 typov ženského brucha: pneumatika, brucho zo stresu, psík, materské brucho a nafúknuté brucho. (Foto: screenshot Positivemed.com)
Zobraziť galériu (2)
Poznáme 5 typov ženského brucha: pneumatika, brucho zo stresu, psík, materské brucho a nafúknuté brucho. (Foto: screenshot Positivemed.com)  (Zdroj: screenshot Positivemed.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Pneumatika

Majiteľky tohto bruška majú sedavý spôsob života. Niekoľko hodín denne pracujú v kancelárii za počítačom, no tiež neodolajú sladkostiam. Podľa Jamesa Duigana ide o druh bruška, ktorý sa dá najjednoduchšie odstrániť spomedzi ostatných! Stačí, ak sa táto žena bude čo najďalej držať od rafinovaného cukru a sacharidov, ako je biely chlieb, cestoviny, ryža či rôzne koláče. Zo začiatku môže bielu múku nahradiť celozrnnou. Ak si neosvoja tieto návyky, je pravdepodobné, že v budúcnosti budú obézne a prebytočný tuk ich bude trápiť aj na nohách a bokoch.

Rady:

  • Odstráňte cukor z jedálnička.
  • Skoncujte s alkoholom, ktorý je plný cukru.
  • Vyhnite sa nízkotučným potravinám. Tieto produkty sú plné chemikálií, rafinovaného cukru, soli a konzervačných látok, ktoré im dodávajú chuť.
  • Zaraďte do jedálnička vajcia, losos, grilované kuracie mäso a zeleninu. Vychutnajte si dobré tuky v avokáde, orechoch a olejnatých rybách, pretože pomáhajú vášmu telu spaľovať tuk v okolí pásu, čoho výsledkom je ploché bruško!

Návšteva fitka v lete? Existuje lepší spôsob, ako mať telo pripravené na plavkovú sezónu!


2. Brucho zo stresu

Nikdy nemajú čas a nevedia si ho zorganizovať. Trpia syndrómom podráždeného čreva, čoho výsledkom je vyduté brucho v okolí pupku, kde sa sústreďuje množstvo tuku. Telo produkuje veľa stresového hormónu kortizolu. Ženy zajedajú stres rýchlou nekvalitnou stravou a taktiež litrami kávy.

Rady:

  • Spite čo najdlhšie, aspoň 6-7 hodín! Ak sa zle vyspíte, máte narušenú produkciu leptínu, čo je hormón, upravujúci chuť do jedla a látkovú výmenu. Preto sa prejedáte!
  • Obmedzte kávu na dve šálky denne.
  • Jedzte potraviny bohaté na horčík. Horčík pomáha upokojiť namáhané telo. Tmavozelená listová zelenina a para orechy sú jeho dobrým zdrojom.
  • Vyskúšajte meditáciu, jogu alebo teplý kúpeľ.

3. Psík

Týka sa žien, ktorým zaberá všetok voľný čas starostlivosť o deti alebo si budujú kariéru, ktorá si vyžaduje plné nasadenie. Tento typ bruška dokonca mávajú ženy, ktoré sa často ničia v posilňovni! Dôvodom je neprimeraná záťaž chrbtice, ktorá núti brušné svaly "tlačiť" sa dopredu.

Rady:

  • Zažívacie ťažkosti ako zápal, nadúvanie či zápchu odstránite zmenou jedálnička a zaradením vlákniny. Pridajte zelenú listovú zeleninu a celé zrná.
  • Pite veľa vody a jedzte potraviny, ktoré sú ľahko stráviteľné ako zelenina a ľahšie bielkoviny (kura, ryby).

Aká je v skutočnosti správna veľká potreba? Prekvapí vás, ako často by sme mali chodiť na záchod!


4. Materské brucho

Patrí ženám, ktoré nemajú čas pre seba a starajú sa o svoje deti. Častokrát je pre ne ťažké zbaviť sa bruška po pôrode. Trvá obvykle minimálne 6 týždňov, kým sa vrátite do svojej obvyklej veľkosti oblečenia. Vyhnite sa prehnanému cvičeniu po dobu 2-3 mesiacov po tehotenstve! Začnite pomaly a postupne.

  • Nezabúdajte na rybí olej či iné zdroje omega-3 mastných kyselín, ktoré vám pomôžu k väčšiemu spaľovaniu tukov a zabránia ich ukladaniu.
  • Dobré tuky nájdete v orechoch, rastlinných olejoch a v olivách. Taktiež podporujú spaľovanie tukov a zvyšujú vstrebávanie vitamínov a živín. Bojujú aj proti únave, čo je dobrá správa pre mamičky!
  • Skúste jemné cviky panvového dna. Zatínajte a uvoľňujte svaly panvového dna 15-20-krát, 5-krát denne.

5. Nafúknuté brucho

Nafúknuté bruško signalizuje zažívacie ťažkosti spôsobené zlou stravou. Môžete trpieť aj potravinovou intoleranciou či alergiou. Jednoducho povedané, niektoré potraviny vaše telo správne nestrávi.

Rady:

  • Nafukovať vás môže lepok a pšenica, ktoré nájdete v cestovinách, pizzi, chlebe, pečive a obilninách. Spracované potraviny ako syry, maslo či mlieko by ste mali odstrániť z vášho jedálnička.
  • Pravidelne jedzte raňajky, pričom si pokojne môžete naložiť väčšiu porciu.
  • Vyhnite sa večernému prejedaniu.
  • Dobre vám padne prechádzka po jedle.

Čítajte tiež: Nebezpečné tajomstvo v hotelových izbách: S týmto nikto nerátal ani v najhoršom sne!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9