Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Táto diéta vyvolala šialenstvo: Stane sa aj u nás veľkým hitom?

Vďaka zmrzline môžete schudnúť!
Vďaka zmrzline môžete schudnúť! (Zdroj: photl.com)

V USA chudnú ľudia ostošesť. Zamilovali si diétu, pri ktorej majú dovolené jesť zmrzlinu! Nejde však o úplný výmysel, keďže pribúda ľudí, ktorí neskrývajú radosť a počet zhodených kilogramov. Na internete kolujú diskusie, kde ju mnohí odporúčajú.

Vidina dokonalej a štíhlej postavy dokáže s ľuďmi robiť divy. Mnohí preto skúšajú i tie najbláznivejšie diéty, aby sa v čo najkratšom čase zbavili neželaných kilogramov. Výsledok však môže byť opačný. Nielenže priberú viac, ale spôsobia si zdravotné problémy.

O akú diétu ide?

V USA prerazila zmrzlinová diéta, ktorá spôsobila doslova šialenstvo. Autorkou je Holly McCordová, podľa ktorej diéta pomáha ľuďom schudnúť a pritom jesť obľúbenú zmrzlinu. Podľa nej môže pomôcť zmrzlina s vysokým obsahom vápnika udržať ľudí štíhlych. Potvrdili to i niektoré výskumy.  

Môže za to vápnik

Tajomstvom tejto diéty je spomínaný obsah vápnika v zmrzline. Nedávna štúdia zistila, že ľudia s nadváhou, ktorí brali vápnik ako doplnok výživy, stratili o 26 percent viac telesnej hmotnosti a o 38 percent viac tuku ako tí, ktorí prijímali rovnaké množstvo kalórií, ale bez vápnika. Ďalšia skupina ľudí mala prísun vápnika vďaka konzumácii troch až štyroch porcií mliečnych výrobkov denne. Celkovo prijímala 1 200 až 1 300 miligramov vápnika denne. Vďaka tejto strave stratili o 70 percent väčšiu váhu a 64 percent viac tuku.

Odborníci tvrdia, že vápnik pomáha ľuďom chudnúť. Keď naše telo nemá dostatok vápnika, spustí sa rast tukových buniek a ukladanie tuku. Navyše, zmrzlina pomáha uspokojiť chute, takže nebudete mať chuť na sladké.

Kalifornskí vedci tiež zistili, že ľadová pochúťka znižuje tlak, je prevenciou proti obličkovým kameňom a dokonca aj niektorým druhom nádorov. Pri jej konzumácii sa vám budú z tela vyplavovať endorfíny – hormóny šťastia, preto budete šťastnejší ako pri ostatných diétach.

Pravidlá diéty

Pri zmrzlinovej diéte jete klasické jedlá s nízkym obsahom tuku. Ženy by mali prijať denne 1 250 kalórií plus jednu porciu zmrzliny, čo vychádza celkovo na 1 500 kalórií za deň. Muži môžu prijať 2 000 kalórií za deň s porciou zmrzliny. Môžete si dopriať napr.: polovicu celozrnnej bagety so smotanovým syrom a šálku ovocného šalátu na raňajky, dva plátky hovädzej pečienky s hlávkovým šalátom, paradajkami a majonézou so zníženým obsahom tuku, nízkotučné mlieko s ovocím na desiatu a jeden plátok vegetariánskej pizze so šalátom na večeru. Nezabúdajte na zmrzlinu!

Diétu vyskúšala Uma Thurman

Zmrzlinovej diéte údajne podľahla aj herečka Uma Thurman, ktorá sa vďaka nej pripravila na rolu vo filme Kill Bill 2. Dokonca vďaka tejto diéte zhodila až 12 kíl!

Jedálniček Umy Thurman:

Ráno: Káva so šľahačkou (3 polievkové lyžice) .

Desiata: Nízkotučný jogurt s jahodami (200 g) bez cukru .

Obed: Porcia vanilkovej zmrzliny (200 g) s vanilkovým pudingom bez cukru (300 g) .

Olovrant: Citrónová zmrzlina (150 g) .

Večera: To isté, čo na obed.

Diéta ako detox?

Podľa jedného Američana je zmrzlinová diéta skvelým detoxom! Spolu s priateľkou ju vyskúšali na vlastnej koži a potvrdzujú jej účinky. Treba ju ale jesť celé štyri dni, pričom každý deň by ste si mali dopriať až 2 litre tejto ľadovej pochúťky. Počas tejto detoxikačnej diéty prijmete okolo tisíc kalórií. Po štyroch dňoch sa ručička na váhe pohne o dva kilogramy dole. Berte to však s rezervou, keďže v tomto prípade ide o stratený obsah vody.

Pozor na jej zloženie

Záleží však na tom, akú zmrzlinu budete konzumovať. Zamerajte sa na jej zloženie. Keď si kúpite klasickú zmrzlinu v obchode, je plná rôznych konzervačných látok, umelých sladidiel, veľkého množstva cukru a iných umelých potravinárskych látok, ktoré telu nijak neprospievajú. Vyrobte si ju radšej doma!

Recepty na zdravú zmrzlinu

Ovocná zmrzlina

200 g zmrazených alebo čerstvých jahôd, malín a čučoriedok.

150 g tvarohu s nízkym obsahom tuku.

50 g medu.

Postup: Zmrazte ovocie na 2 hodiny. Dajte ho do mixéru, pridajte med a rozmixujte na kašu. Pridajte tvaroh, krátko premixujte a zdravá zmrzlina je na svete! Podávajte zmrzlinu v miskách s čerstvým ovocím.

Kokosová zmrzlina

150 ml mlieka.

250 ml smotany 33%.

4-5 lyžíc strúhaného kokosu.

Med (podľa chuti).

200 g bieleho jogurtu, 3 lyžičky citrónovej šťavy.

Postup: Do mlieka a smotany pridajte strúhaný kokos a varte 2 minúty. Nechajte potom vychladnúť. Pridajte ostatné ingrediencie a vyšľahajte. Na 5-6 hodín uložte hmotu do mrazničky.

Poraďte sa s lekárom

Chcete zmrzlinovú diétu vyskúšať? Ak chcete konzumovať len túto ľadovú pochúťku, nikdy tak nerobte viac ako 4 dni! Lepšou variantou bude konzumácia zmrzliny len ako súčasť zdravého stravovania.  

Poraďte sa radšej so svojim lekárom pred vykonaním akýchkoľvek zmien vo vašom stravovacom pláne a to najmä vtedy, ak máte nejaký zdravotný problém alebo alergiu.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9