Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vlasové HRIECHY, ktoré pridávajú ROKY navyše: Odstráňte tieto CHYBY a OMLADNETE o 10 rokov

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Strih i farba vlasov môžu viesť k vytvoreniu modernejšieho a mladšieho vzhľadu. Alebo sa postarajú o pravý opak. Kaderníčka radí, čomu sa vyhnúť pri vlasovom stylingu, aby ste nevyzerali staršie!

Podľa odborníčky majú bežné chyby pri úprave svojich vlasov taký vplyv na človeka, že ho vedia zostarnúť až o 10 rokov, ako sa píše na express.co.uk. Pritom stačí len pár jednoduchých zmien, ktoré sa postarajú o mladistvejší vzhľad. 

Pozor na tmavú farbu vlasov

Zatiaľ čo zakrytie šedín farbou na vlasy sa môže zdať ako najlepší spôsob na vytvorenie mladistvejšieho vzhľadu, výber nesprávneho odtieňa môže byť na škodu.

"Farba vlasov, ktorá je pre vás príliš tmavá, urobí pravý opak. Aj keď milujete tmavé vlasy, ktorých sa nechcete vzdať, dajte si aspoň na pár pramienkov vlasov zosvetľujúci melír, ktorý vám rozjasní tvár a vy tak budete vyzerať, ako keby vám ubudlo pár rokov," radí kaderníčka. 

Vlasové HRIECHY, ktoré pridávajú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Krátka ofina radšej NIE

Ďalším hriechom je strihanie ofiny na veľmi krátko. Hoci ide o odvážnu voľbu, nemusí vyhovovať každému. Treba si v prvom rade premyslieť a zvážiť, aká ofina by vám najviac sedela. Môžete ju mať do polovice čela, alebo vám bude siahať na obočie či o niečo dlhšie. Záleží od typu, resp. tvaru vašej tváre, podľa čoho si zvolíte správnu dĺžku ofiny. Samozrejme, kľúčom sú aj osobné preferencie. 

Opatrne s lakom

Kaderníčka taktiež zdvíha varovný prst pri používaní laku na vlasy. Hoci chcete, aby vaše vlasy a účes držali na mieste, ak použijete lak, docielite efekt starnutia. 

"Všetok ten lak na vlasy, ktorý na hlave vytvára zlepenú prilbu, vás tiež zostárne," upozorňuje vlasová stylistka. 

Namiesto toho si zafixujte účes len jemnou vrstvou prípravku. Držte trysku nádobky asi 15 cm od vlasov a dávajte pozor, aby ste sprej nezamerali len na jednu oblasť. Pohybom plechovky pri striekaní môžete zaistiť, aby sa produkt intenzívne nehromadil v jednej oblasti.

Viac o téme: StarnutieOmladenieVlasy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9