Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nečakaná AKTIVITA v domácnosti, pri ktorej SPÁLITE viac ako na bicykli: Smer KUCHYŇA!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Niektorí sa z upratovania priam vyžívajú, pre iných je to povinná jazda, ktorú musia podstúpiť. Ak drhnete kuchyňu, ako by ste boli v malej posilňovni. Odborníci zistili, koľko kalórií presne spálite!

Približne 50-minútovým drhnutím kuchyne spálite viac kalórií ako pri spoločenskom tanci či rovnako dlhou jazdou na bicykli, uvádza dailymail.co.uk. Štúdia zistila, že práve v tejto miestnosti spálite viac kalórií, ako pri upratovaní akejkoľvek inej izby. Prídete približne o 276 kalórií, pričom upratovaním kúpeľne okolo 173 a spálne iba 154.

Desať profesionálnych upratovačiek dostalo zariadenia, ktoré monitorovali ich fyzickú kondíciu a každej pridelili upratať päť domov. Zozbierané údaje potvrdili, že upratovanie kuchyne v priemernom čase 50 minút, spáli viac kalórií ako hodina spoločenského tanca (219) alebo hodinová jazda na bicykli (292).

Nečakaná AKTIVITA v domácnosti,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Čo na to odborníci?

Amanda Daleyová, profesorka behaviorálnej medicíny na univerzite v Loughborough, v reakcii na zistenia americkej upratovacej služby povedala, že domáce práce „môžu rozbúchať vaše srdce“. No pri chudnutí to moc nepomáha, keďže často sa využíva len relatívne malý počet svalov.

Joe Mitton, osobný tréner so sídlom v Cambridgeshire, navrhol: "Namiesto toho, aby ste sa hýbali len preto, aby ste niečo vyčistili, spravte drep a chvíľu vydržte v tejto polohe.‘‘

Viac o téme: UpratovanieZdravieTanecChudnutie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9