Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Považujete milovníkov sado-maso za chorých? Toto odhalil výskum!

Ľudia, ktorí vyznávajú zvláštne sexuálne praktiky, nie sú chorí!
Ľudia, ktorí vyznávajú zvláštne sexuálne praktiky, nie sú chorí! (Zdroj: thinkstock.com)

Krútite hlavou nad tými, ktorí obľubujú v intímnom živote zvláštne sexuálne praktiky, zahrňujúce bolesť? Ste si istí, že nie sú normálni? Práve naopak. Takýto ľudia nemajú žiadnu psychickú poruchu a nepovažujú sa za chorých.

Tí, ktorí preferujú sado-maso sa odjakživa považovali za ľudí, ktorí nemajú v hlave všetko v poriadku. V skutočnosti však nikdy žiadna štúdia nepreukázala, že by to tak bolo. Aj napriek tomu sú zaškatuľkovaní ako nenormálni!

Majú menej neuróz a sú spokojnejší

V rámci novej štúdie sa realizoval test, ktorého výsledky vás prekvapia! Zúčastnilo sa ho  902 ľudí z BDSM komunity, do ktorej patria tí, ktorí využívajú širokú škálu sexuálnych praktík a 434 ľudí, ktorí praktizovali obyčajný sex. Viete, ktorá skupina obstála po psychickej i osobnostnej stránke lepšie? Prvá! Ľudia so záľubou sado-maso dopadli v teste omnoho lepšie než tí, ktorí zvláštne „hrátky“ v posteli nepreferujú.

Ľudia, ktorí majú radi sado-maso, majú oveľa menej neuróz, cítia sa vo vzťahoch spokojnejšie a psychicky sú na tom dobre. Sú vyrovnanejší a otvorenejší novým skúsenostiam. Nehanbia sa a pociťujú menej stresu. Stavy úzkosti by ste u nich nenašli.

Nehanbia sa priznať, po čom túžia

Holandský psychológ Andreas Wismeijer z Tilburskej univerzity sa snažil prísť na to, prečo majú títo ľudia lepšie mentálne zdravie. Podľa neho počúvajú svoje túžby, čím znižujú sexuálne frustrácie. Vedia, čo v posteli chcú a nemajú strach nahlas priznať, po čom túžia. Tí, ktorí sa nevedia vyrovnať so svojimi potrebami, musia mať veľa energie, čo sa môže odzrkadliť negatívne na psychike. Preto majú tí, preferujúci sado-maso, psychické zdravie úplne v poriadku.

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9