Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Tajomstvo večného zdravia: Využite silu myšlienok (2. časť)

Nezabúdajte na pozitívne myšlienky, vďaka nim budete zdravší.
Nezabúdajte na pozitívne myšlienky, vďaka nim budete zdravší. (Zdroj: photl.com)

Nemusíte sa stále zásobovať liekmi preto, aby ste sa uzdravili. Zaťažujete tak svoj organizmus, čo nie je práve najlepšie. Aby ste sa zbavili choroby, nahraďte lieky pozitívnym myslením! Čudovali by ste sa, ale myšlienky majú neuveriteľnú moc. Nie nadarmo sa hovorí, že nevyliečiteľné znamená vyliečiteľné zvnútra. Prečítajte si druhú časť článku o sile myšlienok, ktoré vám zabezpečnia večné zdravie!

Majte len „dokonalé“ myšlienky

V prvej časti článku ste sa dozvedeli, že negatívne myšlienky sú príčinou toho, prečo sa necítite práve najlepšie a trápia vás bolesti. Sami ste si ich privolali. Skúste mať len harmonické myšlienky, v tom prípade nemôže choroba prebývať v takom tele. Je dôležité si uvedomiť, že vaše telo je dokonalé, a keď si budete všímať dokonalosť, určite si ju privoláte. Nedokonalé myšlienky môžu za choroby, chudobu a nešťastie. Vyhláste a myslite to vážne: Moje myšlienky sú dokonalé!

Spravila tak aj Rhonda Byrne, slávna autorka bestselleru The Secret, ktorá je dôkazom toho, akú veľkú silu má myslenie. Zo svojho tela vyhnala každý náznak stŕpnutosti a zamerala sa na to, aby svoje telo vnímala ako pružné a také dokonalé, ako telo dieťaťa. Uzdravenie sa dostavilo! Všetka meravosť a bolesť z kĺbov, s ktorými mala problémy, sa vytratila. Čo je na tom úžasné je fakt, že sa jej to podarilo za jedinú noc.

Vek neexistuje

Takmer každý sa bojí starnutia. No málokto vie, že predstavy o starnutí sú len v našich mysliach. Veda vysvetľuje, že naše telo sa za krátky čas úplne obnoví. Starnutie je len obmedzené myslenie. Skúste tieto myšlienky pustiť z hlavy a uvedomte si, že vaše telo je iba niekoľko mesiacov staré, bez ohľadu na to, koľké narodeniny ste práve oslavovali. Keď budete mať najbližšie narodeniny, urobte si láskavosť a oslávte ich ako svoje prvé. Západná spoločnosť sa, nanešťastie, fixuje na vek, ale v skutočnosti nič také ako vek neexistuje.

Prostredníctvom myslenia môžete získať dokonalý zdravotný stav, dokonalé telo, optimálnu hmotnosť a večnú mladosť. To všetko môžete realizovať dôsledným myslením na dokonalosť.

Nerozprávajte o chorobe

Ak nechcete, aby sa vám zhoršili príznaky choroby, nehovorte o nej. Príčinou bola predsa vaša myšlienka, preto si opakujte, že sa cítite skvele. A tak sa aj cíťte. Môže sa stať, že vám nie je práve najlepšie. Keď sa vás niekto opýta, ako sa máte, buďte tej osobe vďační za to, že vám pripomenula, že máte myslieť na to, ako dobre sa cítite. Vyslovujte iba to, čo si prajete.

„Ak máte nejakú chorobu a zaoberáte sa ňou, rozprávate o nej druhým ľuďom, vytvoríte ešte viac chorých buniek. Pozerajte sa na seba ako na človeka s dokonale zdravým telom. A o choroby nech sa stará doktor,“ povedal Bob Proctor, filozof, autor a osobný tréner.

Možno si to ani neuvedomujete, ale keď počúvate, sústreďujete sa celou mysľou na chorobu. A keď sa ceľou mysľou na niečo sústreďujete, žiadate o to. Tak ľuďom určite nepomáhate a dodávate energiu ich chorobe. Ak chcete takej osobe pomôcť, zmeňte tému rozhovoru na dobré veci, alebo ak je to možné, poberte sa preč.

Jednoducho povedané: chorobu udržujete pri živote, ak sa sústreďujete na to, čo nie je v poriadku a na príznaky. Uzdravenie sa nedostaví, kým svoju pozornosť nepresuniete z pocitov choroby na pocity zdravia. Taký je zákon príťažlivosti.

Nič nie je nevyliečiteľné

Každá nevyliečiteľná choroba sa môže raz vyliečiť. To je fakt. Živým príkladom je Morris Goodman, ktorý je známy ako zázračný muž. Jeho príbeh ilustruje nepredstaviteľnú silu a nekonečný potenciál ľudskej mysle. Je dôkazom, že nič nie je nemožné.

Havaroval na lietadle a skončil v nemocnici úplne ochrnutý. Mal rozdrvenú miechu, zlomené prvé dva krčné stavce a stratil prehĺtací reflex. Nemohol jesť ani piť a tiež dýchať. Lekári mu povedali, že zvyšok života prežije len v posteli a bude len žmurkať viečkami.

Morris si však seba predstavoval ako normálneho, ako odchádza po vlastných z nemocnice. Všetci mu hovorili, že nikdy nebude shopný dýchať samostatne, keďže mal zničenú bránicu. Akýsi hlások mu hovoril: Dýchaj zhlboka! A nakoniec ho mohli odpojiť z prístrojov, začal dýchať sám. Lekári si nevedeli vysvetliť, čo sa stalo. Aby toho nebolo málo, dal si za cieľ, že cez Vianoce odíde z nemocnice po vlastných. A tak sa aj stalo! Potvrdilo sa, že človek sa stáva tým, na čo myslí.

Tento príbeh inšpiroval tisíce ľudí na svete, aby si pomocou svojej mysle prinavrátili svoje zdravie. Všetko je možné, ak tomu veríte. Dokážete zmeniť svoj život a uzdraviť sa!

Prečítajte si aj prvú časť článku o sile myšlienok na naše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9