Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Tajomstvo večného zdravia: Využite silu myšlienok (1. časť)

Pozitívne myslenie vám môže zaručiť pevné zdravie.
Pozitívne myslenie vám môže zaručiť pevné zdravie. (Zdroj: photl.com)

Dr. John Hagelin, kvantový fyzik a odborník na zásady spolužitia vyhlásil, že naše telo je výtvorom našich myšlienok. Je to však skutočne pravda? Niečo na tom je... Existuje už niekoľko dôkazov a skutočných príbehov ľudí, ktoré potvrdili, že charakter myšlienok a emócií má veľký vplyv na fyzickú podstatu a funkciu ľudského tela. Jednoznačne možno povedať, že choroba sa dá zvrátiť pomocou „správneho“ myslenia.

Myšlienky majú neuveriteľnú silu. Od nich závisí, ako sa cítime. Ak sa na všetko pozeráte z pozitívnej stránky a myslíte stále na „dokonalé“ zdravie bez ohľadu na to, čo sa deje okolo vás, choroby sa vás budú vyhýbať oblúkom. Uzdravovanie prostredníctvom mysle totiž môže fungovať v súlade s medicínou. Ak má pacient bolesti, medicína ich môže odstrániť, a tým mu umožniť, aby sa sústredil zo všetkých síl na svoje zdravie. Myslite preto na to, akí ste zdraví!

Účinok placeba

V liečiteľstve je veľmi známe pôsobenie placeba. Ukázalo sa, že má rovnaký, dokonca niekedy aj väčší účinok ako klasické lieky. Potvrdzuje to i niekoľko zrealizovaných výskumov, kde sa jednej skupine podávali tradičné lieky na odstránenie bolesti a druhej skupine placebo, pričom však ani jedna z nich netušila, aké sú to lieky.

Tvrdenie, že placebo je niečo, čo nemá žiadny vplyv ani účinok na telo, je jednoznačne nepravdivé. Zistilo sa, že ľudská myseľ je najdôležitejším faktorom pri liečbe, a niekedy dokonca dôležitejším než samotný liek. Pravdou je, že keď si pacienti myslia a skutočne veria, že ich tabletka vylieči, dostanú to, v čo veria a vyliečia sa.

Negatívne myšlienky a stres

Ak vás trápia zdravotné problémy, ktorých sa neviete už nejaký čas zbaviť, zrejme za to môže vaše negatívne zmýšľanie. Ak myslíte len na negatívne dôsledky choroby a vravíte si, že sa jej už v živote nezbavíte a že sa vám príznaky určite zhoršia, nečudujte sa, ak sa vás choroba tak „drží“. Ak sa uzatvoríte do svojich negatívnych myšlienok, budete sa cítiť nespokojní, budete trpieť a každý deň vám bude prinášať bolesť.

Nezabúdajte na to, že negatívna myšlienka je začiatkom a vôbec celou príčinou stresu. Môžete sa ho však ľahko zbaviť! Je to všetko len vo vašich rukách. Stačí jediná pozitívna myšlienka, po ktorej prídu ďalšie a ďalšie.

„Existuje tisíc rôznych diagnóz a chorôb. Sú to jednoducho naša slabé články a majú jedinú príčinu: stres. Ak reťaz vystavíte dostatočne veľkej záťaži, jeden z jej článkov povolí. A rovnako je to s telom,“ povedal Dr. Ben Johnson, lekár, autor a popredná osobnosť v oblasti energetického liečiteľstva.

Smiech ako najlepší liek

V skutočnosti fungujú tri veľkolepé sily: sila vďačnosti uzdravovať, sila viery, že dostaneme, čo si prajeme, a sila smiechu a radosti rozpúšťať v tele choroby. Dôkazom je osobný príbeh Normana Cousina, ktorému diganostikovali „nevyliečiteľnú“ chorobu.

Lekári mu povedali, že mu zostáva len niekoľko mesiacov života. Norman sa však nevzdal a rozhodol sa vyliečiť. Tri mesiace si púšťal komédie a stále sa len smial a smial. Stalo sa neuveriteľné! Choroba z jeho tela odišla a lekári vyhlásili jeho udravenie za zázrak. Keď sa Norman smial, umožnil, aby z neho odišla všetka negativita a s ňou aj choroba. Tak sa potvrdilo, že smiech je naozaj najlepším liekom.

Stále tomu neveríte? Presvedčí vás ďalší osobný príbeh, ktorý ukázal silu smiechu. Prečítajte si, ako sa Cathy Goodmanová vyliečila z rakoviny prsníka!

Nenechajte si ujsť budúci týždeň aj druhú časť článku, kde sa dozviete o ďalšej sile myšlienok na naše zdravie!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9