Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Oprah Winfrey vydesil vysoký krvný tlak: TOTO robila každý deň, aby to zlepšila!

Moderátorka Oprah Winfrey.
Moderátorka Oprah Winfrey. (Zdroj: SITA/Jordan Strauss/Invision/AP)

Je slávna, bohatá, populárna a úspešná, no zdravie má aj ona iba jedno. Reč je o talentovanej moderátorke a herečke Oprah Winfrey, ktorá akoby na pohľad nestarla, hoci koncom januára oslávila okrúhlu 70-ku.

Ako bežných “smrteľníkov”, aj mnohé celebrity trápia choroby a naštrbené zdravie. Svoje o tom vie aj americká hviezda, ktorá bojovala s vysokým krvným tlakom.

Tlakomer jej ukázal hodnotu 150/80 a vyľakaná diva hneď začala konať. Svoje telo si váži a vie, že zdravie má len jedno, preto nenechávala nič na náhodu. Ako sa Oprah Winfrey podarilo zabojovať s vysokým tlakom?

Príznaky vysokého krvného tlaku sa môžu líšiť, no okrem vysokých hodnôt by ste si mali všímať aj iné signály. Môžu sa objaviť bolesti hlavy, búšenie srdca alebo krvácanie z nosa. Je však dôležité poznamenať, že vysoký krvný tlak, známy aj ako hypertenzia, často nemá žiadne varovné príznaky ani symptómy. Vysoký krvný tlak predstavuje riziká, ako sú srdcové ochorenia, infarkty, mozgové príhody, zlyhanie srdca, ochorenia obličiek a ďalšie. Celkovo sa vysoký krvný tlak často označuje ako tichý zabijak, pretože v mnohých prípadoch nemá výrazné príznaky.

Oprah objavila zdravotné problémy tesne pred menopauzou, a ako tvrdí, zrejme i toto obdobie prispelo k problému s vysokým tlakom. Hodnoty na tlakomere ju tak vystrašili, že vo svojom živote okamžite podnikla zmeny.  Podľa ABC News si Oprah nastavila zdravý fitnes plán a napriek tomu, že sa nikdy a svoje krivy nehanbila, rozhodla sa schudnúť niekoľko kíl. Zmenila stravovanie, pričom z jedálnička odstránila ťažké, mastné jedlá a pridala komplexné sacharidy. Zmenila životný štýl a každý deň sa pokúsila dosiahnuť cieľ - odšliapať 10 000 krokov.

Oprah však nikdy nepriznala, že by problém s vysokým krvným tlakom nadobro zmizol. Vďaka zmenám, ktoré vo svojom živote spravila, však možno prediša najhoršiemu a aj dnes sa už v seniorskom veku teší dobrému zdraviu.

Viac o téme: Oprah WinfreyKrvny tlakVysoky tlak
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9