Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najpopulárnejšie metódy odstraňovania chĺpkov: Ktorá najlepšie zaberá a najmenej bolí?

(Zdroj: GettyImages)

Leto sa nezadržateľne blíži, a tak nejedna žena rieši, ako sa čo najúspešnejšie zbaviť nežiadúceho ochlpenia. Existujú na to rôzne metódy, no často vydržia len chvíľku a navyše sú často bolestivé. Aké sú najčastejšie spôsoby odstraňovania chĺpkov?

Hoci majú chĺpky svoju funkciu, v západnej kultúre sa jednoducho nenosia. Neodstraňujú si ich len ženy, ale tejto činnosti podľahli aj muži. Cieľom všetkých je mať peknú, hladkú pokožku. Existuje veľa rôznych metód zbavenia sa nežiadúceho ochlpenia. Napriek technologickému pokroku sa však väčšina ľudí naďalej uchyľuje ku agresívnym postupom, píše sa na steptohealth.com. Aké metódy sú napoužívanejšie?

1. Depilácia horúcim voskom

Ide o jednu z najbežnejších metód odstraňovania chĺpkov. Môžete ju vykonávať aj v pohodlí domova podľa príslušných postupov. Ako sa to robí? Na pokožku si nanesiete depilačný vosk a po chvíľke ho strhnete. Jeho vysoká teplota a následné strhnutie však môže dráždiť citlivú pokožku. To je hlavný dôvod, prečo sa táto metóda neodporúča na citlivé oblasti akými sú tvár, podpazušie, bikiny.

2. Studený vosk

Vďaka tomuto spôsobu depilácie sa vyhnete možným popáleninám. Ťah pri studených voskových prúžkov však musí byť silnejší, teda riziko zranenia je väčšie.

3. Bieliaci krém

Tento postup sa bežne používa u ľudí, ktorí majú riedke ochlpenie alebo krátke chĺpky. Je to skvelý spôsob, ako ich skryť bez toho, aby ste ich museli odstrániť.

4. Krém na odstraňovanie chĺpkov

Toto je najlacnejšia zo všetkých metód odstraňovania chĺpkov. Je praktická a bezbolestná. Nie je to však dobrá trvalá metóda. Jej hlavnou nevýhodou je, že neodstraňuje folikul, takže je to ako pri holení. Ak sa preň rozhodnete, budete musieť túto metódu aplikovať často.

5. Žiletky

Toto je najľahší spôsob odstraňovania nežiadúceho ochlpenia. Zakaždým by ste mali použiť novú čepeľ a vždy spolu s penou na holenie, aby ste sa vyhli škrabancom a rezným ranám.

6. Elektrické holiace strojčeky

Nepomáhajú len mužom upraviť si fúzy a bradu. Preferujú ich aj ženy. Ich použitie je pomerne jednoduché a sú celkom praktické. Nie každej žene však vyhovujú. Pre niektoré je táto činnosť príliš bolestivá. Jedna vec, na ktorú by ste mali pamätať, je vyčistiť ho po každom použití. V opačnom prípade je riziko vzniku folikulitídy vyššie.

7. Používanie nite

Ide o starodávnu metódu odstraňovania chĺpkov, ktorá využíva bavlnenú alebo hodvábnu niť. Je presná, aj keď mierne agresívna. Odporúča sa najmä na vytvarovanie ideálneho obočia a iných častí tváre.

8. Laser

Laserová epilácia je dobrý spôsob, ako sa zbaviť ochlpenia na tele natrvalo. Je to najúčinnejšia zo všetkých metód, najmä pre tých, ktorí majú veľa chlpov či už kvôli hormonálnym problémom alebo genetickému dedičstvu. Táto laserová metóda vytvára znesiteľný pocit tepla, takže nie je vôbec bolestivá. Vlasový folikul sa zničí teplom.

Starostlivosť po odstránení chĺpkov

Pri akomkoľvek spôsobe odstránenia chĺpkov môže sem tam dôjsť k podráždeniu pokožky a začervenaniu. Preto je nevyhnutné kožu po tomto úkone hydratovať. Použiť by ste mali hydratačné mlieko, ošetrujúci gél či upokojujúci krém po holení. Pokožka sa tak rýchlejšie zregeneruje a bude hodvábne jemná.

Viac o téme: EpilaciaDepilaciaChlpkyOdstranenie chlpkov
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9