Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Cestovanie v čase nie je len vo filmoch: Pozrite sa, ako je možné

Cestovanie v čase je reálne!
Cestovanie v čase je reálne! (Zdroj: sxc.hu )

Je ľahké odsúdiť myšlienku cestovania v čase ako science fiction. No netreba sa vzdávať. Ak ste si mysleli, že cestovanie v čase je nereálne a nájdete ho len v knihách či filmoch, mýlili ste sa. Je totiž možné. Jedinou fungujúcou formou cestovania v čase a do iných svetov je cestovanie v čase s pomocou hypnózy. Faktom je, že táto časť je verejnosti málo známa, keďže tieto záležitosti boli skôr súčasťou utajovaných učení.



Čo je to hypnóza?

Hypnóza znie pre mnohých tajuplne, priam zázračne. Zatiaľ čo niektorí jej neveria, iných naopak láka, no boja sa straty kontroly. Používa sa väčšinou v rámci psychoterapie a to napr. v tých prípadoch, keď je pacient zablokovaný, keď chceme odstrániť nejaký symptóm alebo nájsť riešenie. Mnoho ľudí chodí i na tzv. „lokálne hypnózy“, čo je hypnóza, ktorá je pri dostatočne hypnabilnom jedincovi účinná pri odstraňovaní napr. obezity, fóbií, bradavíc, rôznych druhov bolesti. Existuje nejeden prípad, kedy sa hypnóza ukázala ako účinná metóda pri chudnutí. Príkladom je Britka Marion Corns, ktorej pomohla hypnotická liečba. Lekár jej vsugeroval, že podstúpila operáciu podviazania žalúdka, pričom to nebola pravda. Marion sa prestala prejedať a schudla až 25 kilogramov.

Vycestujte do minulosti

Cestovanie v čase do minulosti je možné vďaka tzv. reinkarnačnej hypnóze. Ide o ezoterickú regresívnu techniku navodenia návratu spomienok na minulé životy. Pri tejto hypnóze je potrebné, aby bol klient aspoň v strednej hĺbke hypnózy, no ideálna je hlboká. Samozrejme, že to závisí od  individuálnej schopnosti hypnotizovaného subjektu, ktorej hovoríme hypnabilita a považujeme ju za vrodenú schopnosť. Ak je použitá i správna technika navodenia hypnózy, hypnotizér je už pripravený použiť techniky cestovania v čase do minulosti.

Na začiatku sa „surfuje“ po minulých životoch. Navodzujú sa situácie, ktoré takmer každý z nás v minulých životoch určite videl, alebo zažil. Hypnotizér sa snaží viesť subjekt a hovorí mu, čo uvidí, kde bude, atď. Dobré je, ak si nevedomie samé vyberie nejaký minulý život. Reinkarnačné zážitky bývajú veľmi realistické. Klient si pamätá niekedy i tie najmenšie drobnosti, napr. aké vzťahy boli medzi ľuďmi na posádke, kde sa ocitol, aká bola strava na lodi, atď.

Takéto cestovanie do minulosti má význam pri vrodených, hlavne psychosomatických, duševných problémoch. Je to veľmi dobrá cesta sebapoznania.

Ak má klient dobrý hypnotický talent, resp. hypnabilitu, je možná i retrokognitívna telegnózna cesta do minulosti (jasnovidectvo do minulosti). Mnohí ju opisujú za úžasnú formu cestovania v čase, kedy môžete prejsť rôznymi dejovými líniami a vidieť napr. Caesara, Krištofa Kolomba, Napoleona atď.

Rozsah zážitkov a dojmov pritom nemá nijaké limity. Vedomie hypnotizovaného subjektu má veľký priestor na spracovanie zážitkov.

Pozrite sa na budúcnosť

A čo takto sa pozrieť na to, ako bude vyzerať svet o desiatky rokov neskôr? Prokognitívna telegnózia umožňuje cestovanie do budúcnosti. Zhypnotizovaný klient sa môže prejsť napr. po galérii a vidieť rôzne formy budúceho umenia alebo sa zúčastniť na autosalóne s futuristickými autami. Chcete sa pohrať s počítačom budúcnosti? Nech sa páči!

Táto hypnóza je výborná pre tvorivých ľudí, ktorí riešia nejaký zložitý problém. Postupuje sa takto: Hypnotizér pošle celý výskumný tím do budúcnosti. Potom ich zameria na všetky dôležité detaily, aby si ich dôkladne pamätali. Keď skončí hypnóza, hypnotizér otvorí rozhovor o danom probléme, do toho však nezasahuje.

Zaujímavou a špeciálnou formou ciest do budúcnosti sú aj inkarnačné progresy, inak povedané cesty do budúcich životov.

Nebojte sa

Nemajte strach z hypnózy! Ľudia sa boja, že ich napr. hypnotizér behom hypnózy prinúti lietať k stropu. Faktom ale je, že čo nie ste schopní urobiť v normálnom stave vedomia, to neurobíte ani behom života. Hypnóza je úplne bezpečná, o čom svedčí jej popularita v medicíne. Hypnoterapiu odporúčajú mnohí lekári svojim pacientom, ktorým môže poslúžiť dokonca aj ako náhrada celkovej anestézie pri chirurgických operáciách. Nielenže vás vylieči, ale môžete mať zaujímavé spomienky na cestovanie v čase!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9