Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Skryté benefity škorice: Dajte si ju do raňajok a zatočí s touto CHOROBOU!

(Zdroj: GettyImages)

Škoricu v kuchyni využívame najmä na prevoňanie a dochutenie sladkých pokrmov, no mnohí zabúdajú, že škorica nám okrem potešenia prináša aj zdravotné benefity. Jej účinky využívali ľudia už pred stovkami rokov.

Liečebné účely škorice siahajú až do staroveku. V minulosti sa používala na liečbu mnohých ochorení vrátane ochorenia dýchacích ciest, gynekologických či tráviacich problémov. Podľa Medical News Today je aj dnes škorica vhodná ako protizápalový prostriedok a pomôže i pri zlepšení kognitívnych funkcií.

O škoricu veda nejaví príliš záujem, a preto sa až dodnes neuskutočnil žiadny veľký výskum. Z výsledkov menších štúdií však vyplýva, že škorica má vplyv na hladinu glukózy v krvi u ľudí s cukrovkou 2. typu. V menšej čínskej štúdii uverejnenej v časopise Nutrition Research sa zistilo, že škorica znížila hladinu glukózy v krvi u pacientov, ktorí užívali škoricové doplnky, na rozdiel od tých, ktorí dostávali placebo. Vyplynulo, že škorica u pacientov s cukrovkou dokonca znížila aj hladinu cholesterolu.

Protizápalové a antibakteriálne vlastnosti škorice môžu poskytnúť pomocnú ruku tým, ktorí sa snažia schudnúť, pretože podporí celkové zdravie tela. To potom bude lepšie spracovávať potraviny. Je však dôležité poznamenať, že samotná škorica nepovedie k dlhodobému úbytku hmotnosti. Ak si ju však pridáte do raňajok alebo kávy, spolu so zdravým stravovaním a cvičením vám môže táto voňavá kôra pomôcť dosiahnuť vytúženú postavu.

 

Viac o téme: CholesterolSkorica
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9