Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Berte si príklad: TOMUTO nápoju sú hviezdy Hollywoodu verné už celé desaťročia

(Zdroj: GettyImages)

Pozrite sa na svet celebrít cez pohár smoothie – obľúbeného nápoja, ktorý kombinuje chuť s nutričnými výhodami, a objavte, prečo ho hviezdy ako Jennifer Aniston a Chris Hemsworth zahrnuli do svojich denných rutín.

Tento obľúbený detoxikačný koktail vznikol ako súčasť zdravého životného štýlu a rýchlo získal obľubu medzi hollywoodskymi celebritami vďaka jeho všestranným benefitom, píše sa na dailymail.co.uk.. Smoothie je plné antioxidantov, vitamínov a minerálov, čo sú kľúčové zložky pre krásnu pleť a celkové zdravie. Prídavok zelených potravín ako špenát alebo kel prináša bohatstvo živín, ako sú chlorofyl a esenciálne mastné kyseliny, ktoré pomáhajú detoxikovať telo a podporujú zdravie.


Smoothie, fenomén 20. storočia

Jeho korene siahajú až do 30. rokov minulého storočia, kedy americký vynálezca poľského pôvodu Stephen Poplawski predstavil svetu prvý kuchynský mixér. Jeho vynález neskôr vylepšil Fred Osius, ktorý vyhlásil, že toto zariadenie znamená revolúciu v konzumácii nápojov. Popularita smoothie však prudko vzrástla v 60. rokoch, keď sa spájala s rastúcim záujmom o makrobiotiku. Ikonické postavy ako Arnold Schwarzenegger či Steve Kuhnau, prispeli k tomu, že smoothie sa stalo nápojom zdravého životného štýlu.

Aké sú jeho benefity?

Smoothie ponúka množstvo zdravotných výhod, vrátane zásobovania organizmu esenciálnymi živinami, ako sú vitamíny, minerály a antioxidanty. Tieto nápoje môžu podporovať lepšie trávenie, zvýšiť príjem vlákniny a posilniť imunitný systém. Vďaka vysokému obsahu ovocia a zeleniny v smoothie sa zlepšuje hydratácia a celkové zdravie pokožky. Navyše, smoothie môžu byť významným zdrojom energie a podporovať svalovú regeneráciu, čo je obzvlášť dôležité pre športovcov a fyzicky aktívnych ľudí.

Čo má správne smoothie obsahovať? 

Pri príprave ideálneho smoothie je dôležité myslieť na správnu kombináciu živín, aby nápoj poskytoval dlhotrvajúcu sýtosť a výživu. Kľúčové je pridať kvalitný zdroj bielkovín, ako sú grécky jogurt, skyr, kefírové mlieko alebo proteínový prášok, ktoré pomôžu k väčšiemu pocitu sýtosti a premenia smoothie na výživnejšiu desiatu. Takisto je vhodné zahrnúť do zmesi kvalitný zdroj tukov, ako orechové maslo alebo kokos, ktoré spomaľujú trávenie a predlžujú pocit sýtosti. Ideálna kombinácia sacharidov, bielkovín a tukov v smoothie vytvára vyvážený nápoj, ktorý je nielen chutný, ale aj prospešný pre telo, zlepšuje trávenie a dodáva dlhodobú energiu.

Najobľúbenejšie smoothie slávnych hviezd

Jennifer Aniston, Reese Witherspoon a Chris Hemsworth sú len niektoré z celebrít, ktoré si obľúbili smoothie ako každodennú súčasť svojho života. Jennifer Aniston si dopraje smoothie plné zeleniny a kvalitných bielkovín, ktoré podporujú jej mladistvý vzhľad a energiu. Tento nápoj je pre ňu nielen cestou k udržaniu formy, ale aj zdrojom životne dôležitých živín pre zdravú pokožku.

Reese Witherspoon obohacuje svoje smoothie antioxidačnými super potravinami, ako sú acai a goji bobule, čím zvyšuje ich nutričnú hodnotu. Vďaka svojmu zdravému smoothie posilňuje svoje telo vitamínmi a minerálmi, čo je pre ňu kľúčom k zvládaniu náročných pracovných dní.

Taký Chris Hemsworth, známy svojou svalnatou postavou, sa  zase spolieha na proteínové smoothie, ktoré mu pomáha udržať vysokú fyzickú kondíciu. Títo slávni milovníci smoothie potvrdzujú, že tento nápoj nie je len trendom, ale zdravým spôsobom, ako si udržať energiu, zdravie a vitalitu.

Viac o téme: BielkovinySmoothieProteiny
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9