Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zredukuje MASTNOTU a vyčistí pleť od toxínov: Dokonalá pleť za pár CENTOV vďaka TOMUTO

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Dôkladne vyčistí pleť, pokožke dodá lesk a vitalitu. Tento čistič nestojí veľa a vyrobíte si ho ľahko v pohodlí domova. Stačí na to len pár ingrediencií z kuchyne.

Čistenie tváre pomocou medu je skvelým riešením na udržanie zdravej pleti. Nie nadarmo sa považuje za jeden z najoceňovanejších produktov v kozmetike. Keď si navyše čistič pripravíte doma, budete mať istotu, že použijete prírodné a kvalitné produkty. Bonusom je, že ušetríte nemalé peniaze, píše sa na steptohealth.com. Potrebujete len pár ingrediencií a niekoľko minút. Vo všeobecnosti funguje na všetky typy pleti, ale odporúča sa najmä pre mastnú alebo trpiacu na akné.

Ako na to?

Na výrobu čistiaceho prípravku budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • Panenský kokosový olej - niektoré štúdie ukazujú, že tento produkt pomáha pri liečbe rôznych dermatologických porúch. Upokojuje, zmierňuje zápaly a hydratuje.
  • Jablčný ocot - znižuje prejavy akné a aj zjazvenie.
  • Tea tree oil - skvelý bojovník s miernym až stredným akné.
  • Med - tekuté zlato s množstvom zdravotných účinkov. Pôsobí antibakteriálne a antisepticky.

Na výrobu tohto čistiaceho prostriedku na tvár stačí zmiešať všetky ingrediencie, až kým z nich nevznikne jednotná pasta. Jednotlivé zložky by mali mať rovnakú gramáž. Ak je kokosový olej tuhý, zohrejte ho na panvici. Potom všetko vložte do sklenenej nádoby, zakryte ju a uložte na chladnom mieste.

Zredukuje MASTNOTU a vyčistí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Ďalšie alternatívy:

Čistič z medu a citróna

Existuje ďalší čistiaci prostriedok na tvár s obsahom medu, ktorý sa pripravuje oveľa jednoduchšie, hoci nie je taký silný ako predchádzajúci. V tomto prípade stačí použiť 3 polievkové lyžice medu a také isté množstvo šťavy z citróna. Dobre premiešajte a jemne vmasírujte na tvár. Nechajte pôsobiť 20 minút a potom ho odstráňte teplou vodou. Robte tak raz týždenne.

Medové mydlo

Toto mydlo je možné použiť na tvár aj celé telo. Na výrobu budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • ¼ šálky kastílskeho mydla
  • ¼ šálky medu
  • ¼ šálky destilovanej, ružovej alebo kokosovej vody
  • 1 čajová lyžička oleja vyživujúceho pokožku (jojobový, mandľový, avokádový, olivový, marhuľový, arganový)
  • 12 kvapiek esenciálneho oleja podľa vášho výberu

Všetko spolu zmiešajte, pričom dbajte na to, aby sa ingrediencie dobre spojili. Potom ho vložte do dávkovača mydla. Pred použitím pretrepte.

Čo treba vedieť o mede?

Med obsahuje enzýmy, ktoré eliminujú toxíny, redukujú mastnotu v póroch a čistia dermu. Je to vynikajúci produkt, ktorý zanechá pokožku bez nečistôt a so sviežim vzhľadom. Aké má ďalšie vlastnosti?

1. Antibakteriálny

Med je prírodné antibiotikum. Práve preto má schopnosť bojovať proti baktériám spôsobujúcim akné, ako aj iným mikroorganizmom, ktoré pôsobia na pokožku.

Zredukuje MASTNOTU a vyčistí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Exfoliačný

Vysoký obsah cukrov prítomných v mede z neho robí skvelý prírodný peeling. Pomáha odstraňovať odumreté bunky a zároveň podporuje regeneráciu pokožky.

3. Liečivý

Toto je jedna z najoceňovanejších kozmetických vlastností medu. Hojí rany a popáleniny, vyhladzuje pokožku, vďaka nemu blednú jazvy.

4. Plný antioxidantov

Med obsahuje vitamíny C a E, takže bojuje proti tvorbe voľných radikálov. Tie spôsobujú  predčasné starnutie pokožky.

5. Hydratačný

Okrem vody obsahuje med vitamíny A, C, D, E, K a taktiež minerály ako horčík, vápnik a draslík. Má teda všetko, čo je potrebné na výživu pokožky. Zabraňuje vysušeniu.

Ďalšie tipy na použitie

Medový čistiaci prostriedok na tvár môžete použiť ako prvú vec ráno alebo pred spaním. Nechajte pôsobiť 20 až 30 sekúnd a potom opláchnite teplou vodou. Nezabudnite si tvár dobre osušiť. Majte na pamäti, že tento produkt nie je odličovač, preto by ste si mali pred jeho nanesením dôkladne vyčistiť tvár. Je dôležité fľašu pred použitím dobre pretrepať. Niekedy majú ingrediencie tendenciu sa oddeľovať. Ak máte po aplikácii medového čistiaceho prostriedku na tvár akékoľvek začervenanie alebo podráždenie, prestaňte s jeho používaním jeden týždeň. Ak problém pretrváva, radšej ho už na tvár nenanášajte.

Viac o téme: ČisteniePleťAknéMed
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9