Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zničte ovísajúci TUK na pažiach: Stačí DVAKRÁT týždenne a je po probléme

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: gettyimages.com)

Mohlo by sa zdať, že bruško je najproblematickejšou oblasťou tela, no je tu ešte jedna časť, ktorá je doslova výzvou. Nepríjemný tuk na rukách. Presnejšie, pod ramenami. Ako sa zbaviť ovísajúcej kože?

Niektoré časti tela majú tendenciu hromadiť viac tuku ako iné. Ide hlavne o boky, stehná, zadok a bruško, ktoré sa preto považujú za najkritickejšie partie. Obvykle sa na ne sústredíme, ak chceme schudnúť a vyformovať si postavu. Pre množstvo ľudí je však mimoriadne náročné zlikvidovať tukové bunky v hornej časti ramena, ako sa píše na express.co.uk.

Vybudované svaly bez tuku!

Podľa Gary Lackwooda, ktorý má za sebou dlhoročné skúsenosti vo fitness priemysle ako osobný tréner, existujú konkrétne cviky, ktoré zaručene prinesú výsledky. 

„Pri riešení problému uvoľnenej kože okolo paží je najúčinnejším spôsobom cielený odporový tréning so zameraním na biceps a triceps. Tento druh tréningu pomáha spevniť oblasť budovaním svalov, čo zase znižuje výskyt voľnej kože," radí odborník. 

Gary povedal, že ideálne cvičenia na to sú bicepsové zdvihy a tricepsové ťahy.

Bicepsové zdvihy vás spoľahlivo zbavia tuku okolo paží.
Zobraziť galériu (3)
Bicepsové zdvihy vás spoľahlivo zbavia tuku okolo paží.  (Zdroj: gettyimages.com)

"Odporúčam začleniť tieto cvičenia do vašej rutiny dvakrát týždenne. Dôslednosť je v tomto prípade kľúčová," zdôrazňuje fitness tréner.

Najlepšie je postupne zvyšovať hmotnosť

Tí, ktorí chcú budovať svaly v týchto oblastiach, sa dostanú do stavu známeho ako hypertrofia, počas ktorej sa zväčšujú svalové vlákna.

"Najlepšie sa to dá dosiahnuť progresívnym preťažením, ktoré zahŕňa postupné zvyšovanie hmotnosti alebo odporu, aby ste časom zaťažili vaše svaly," pokračuje. 

Tricepsové ťahy sú taktiež veľmi účinné.
Zobraziť galériu (3)
Tricepsové ťahy sú taktiež veľmi účinné.  (Zdroj: gettyimages.com)

Rýchlejšie výsledky

Pokiaľ ide o výsledky, je to individuálne na základe faktorov, ako je genetika, strava a celková úroveň kondície. Ak však budete v súlade so svojou rutinou a budete dodržiavať princípy hypertrofie, ako povedal Gary, zmeny uvidíte už za niekoľko mesiacov.

„Kombináciou cvikov na posilnenie svalov so stratégiou redukcie tuku pravdepodobne uvidíte rýchlejšie a výraznejšie zlepšenia. Je dôležité, aby ste sa na to pozerali ako na holistický proces, ktorý zahŕňa odporový tréning, tak celkovú telesnú kondíciu, aby ste dosiahli čo najlepšie výsledky," dodáva na záver.

Viac o téme: ZdravieCvičenieRukyTukRamená
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9