Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zrýchlite si METABOLIZMUS pri jedení zemiakového šalátu: Naštartované CHUDNUTIE už počas Vianoc

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Z vianočného stola stále neubudlo a vy riešite dilemu, čo si dať skôr. Kapustnicu? Zemiakový šalát? Alebo potešiť chuťové poháriky sladkými dobrotami? Napriek tomu, že trávenie nie je v najlepšej kondícií, už teraz mu môžete pomôcť!

Kto by neodolal vianočným jedlám! Vianoce sú jediné sviatky v roku, kedy si mnohí dovolia dopriať si viac, ako sú zvyknutí. Veď sú sviatky a tie si treba užiť. Hoci sa nič nemá preháňať a tiež v tomto období platí všetko s mierou, i z toho menšieho množstva zemiakového šalátu, ktorý si dáte na obed i na večeru, telo nie je nadšené. Skôr, než sa pustíte do boja proti nadbytočným kilogramom a dáte sa na zdravý životný štýl, začať môžete už teraz. 

Čítajte tiež: Vianočný DRINK, ktorý dokáže VIAC než len povzbudiť: OCHRANNÝ štít proti CHOROBE!

Potvrdený účinok na metabolizmus

Pomaly ďalej zájdete. Začnite postupne a doprajte si jednu potravinu medzi jednotlivými vianočnými jedlami, z ktorej bude vaše telo profitovať. Reč je o zelenom čaji. Zelený čaj ovplyvňuje metabolizmus vďaka obsahu katechínu, čo je typ antioxidantu, ktorý ho spolu s kofeínom dokáže zrýchliť. Potvrdila to vedecká štúdia, ktorá preukázala, že pitie tohto čaju zároveň popoženie proces chudnutia. Platí to aj vtedy, ak by ste si dopriali počas sviatkov 30-minútové prechádzky. Účinky na metabolizmus sú preto nespochybniteľné!

Zrýchlite si METABOLIZMUS pri
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Dôležité je správne si vybrať

Samozrejme, najideálnejšie je úplne prestať s konzumáciou vyprážaného rybieho filé a zemiakového šalátu. Ľahko sa to povie, preto je dobré spraviť už teraz prvý krok k zdravšiemu ja a zapíjať šalát aspoň zeleným čajom. Pozor však na to, o aký čaj ide. Nepridávajte si doň žiadne sladidlá, inak sa účinok úplne stratí. Taktiež si všímajte, aký zelený čaj kupujete. Stavte na kvalitu, čaj by mal obsahovať len prírodné zložky, teda lístky a žiadne iné prímesy. Vyberte si sypaný čaj s čerstvými lístkami a nie ten vo vrecúškach.

Výzva pre naše zdravie 

Pridať zelený čaj do jedálnička je len začiatok. Čaká vás dlhá cesta, ak vám ide o pevné zdravie. Rok 2021 bude zrejme pre nás skúškou, ako ho náš organizmus zvládne kvôli pandémii. Choďte zdraviu naproti a doprajte mu zdravú stravu a dostatočný pohyb.

Viac o téme: ZdravieChudnutieZelený čajMetabolizmus
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9