Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

MAŠKRTY, z ktorých vám narastú SVALY a ubudne TUK: Vyženú KILÁ z tela von!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: pexels.com)

Dobrá správa pre tých, ktorí sa snažia schudnúť a nabrať svaly. Na svojej ceste za krajšou postavou sa nemusíte zriekať občerstvenia. Stačí si vybrať to správne.

Pri výbere a príprave zdravého snacku je potrebné mať na pamäti niekoľko vecí. Jednou z nich je zabezpečiť, aby vaše občerstvenie obsahovalo bielkoviny, píše sa na eatthis.com.

„Práve proteín je známy svojou schopnosťou podporovať pocit' plnosti a sýtosti,“ vysvetlila registrovaná dietologička Amy Goodsonová.

Keď je vaším cieľom chudnutie, chcete radšej odbúrať tuk, ako stratiť svalovú hmotu. Telo preto potrebuje bielkoviny na ich opravu a zachovanie. Aké snacky odporúčajú jesť odborníci na chudnutie? 

1. Cottage syr s celozrnnými sušienkami 

Sila tohto syru spočíva v tom, že má nízky obsah kalórií. Nájdeme však v ňom tiež dostatok bielkovín na podporu sýtosti, čo je kľúčové, keď chcete schudnúť. Goodsonová preto odporúča, vychutnať si pol šálky cottage syru s plátkami čerstvej uhorky a celozrnnými krekrami denne. Takáto porcia má iba 90 kalórií a poskytuje približne 12 gramov bielkovín. Získate tiež pôsobivú dávku vápnika, draslíka a horčíka. 

MAŠKRTY, z ktorých vám
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

2. Hummus s mozzarellou a mrkvou 

Hummus je tiež plný zdravých bielkovín. Keď k nemu pridáte mozzarellu a mrkvu, budete mať skvelú pochúťku, ktorá vás zasýti, no s malým množstvom kalórií. A čo viac, dodá vám aj zdravú vlákninu. 

3. Tuniakový šalát 

Tuniak obsahuje omega-3 mastné kyseliny, ktoré bojujú so zápalom, zlepšujú svalovú silu a uľahčujú chudnutie. Skvele zasýti, udrží správnu hladinu cukru v krvi a vás prejde chuť na nezdravé maškrty. A keď k nemu pridáte trochu "baby" mrkvy a celozrnných krekrov, budete mať k dispozícii zdravú pochúťku. 

4. Krémový vanilkový rastlinný proteínový nápoj 

Toto je ďalší rýchly, jednoduchý a chutný snack. Všetko, čo musíte urobiť, je zmiešať vanilkový proteín s trochou studenej vody. Tento nápoj podporí rast svalov a zníži bolesť. 

MAŠKRTY, z ktorých vám
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: gettyimages.com)

5. Vajcia natvrdo 

Ak vás pochytí hlad, dajte si natvrdo uvarené vajce. Je vynikajúcou potravinou na chudnutie, pretože má nízky obsah kalórií a poskytuje šesť gramov sýtych bielkovín. Nájdeme v ňom aj vitamín D. Keď ho má telo dostatok, človek chudne a stráca telesný tuk. 

6. Tekvicové semienka 

Ak máte chuť na niečo chrumkavé a slané, doprajte si tekvicové semienka. Najlepšie urobíte, ak ich budete jesť večer, pretože sú skvelým zdrojom horčíka, ktorý podporuje lepší spánok. Navyše, keď spíte viac, znižujete príjem kalórií. Obsahujú aminokyselinu leucín, ktorá je potrebná na rast svalov a regeneráciu. 

7. Grécky jogurt 

Dietológovia často odporúčajú grécky jogurt ako ideálny snack na chudnutie a to z dobrého dôvodu: obsahuje málo kalórií a je plný bielkovín. 

8. Proteínová tyčinka 

Či už hľadáte desiatu pred alebo občerstvenie po tréningu, proteínová tyčinka je dobrou voľbou. Dôkladne čítajte etikety a vyberajte takú, ktorá obsahuje okolo 15 gramov bielkovín a päť gramov vlákniny. Hlavnou zložkou by mal byť srvátkový proteín. O ňom je známe, že pomáha budovať svalovú hmotu a zvyšuje silu a vytrvalosť. 

Viac o téme: ZdraviePrevenciaObčerstvenieSnack
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9