Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Skorý PRÍZNAK Alzheimerovej choroby, ktorý sa objaví v aute: PARKOVANIE ako varovný SIGNÁL!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pexels.com)

Včasná identifikácia Alzheimerovej choroby je kľúčová, no má to jeden háčik. Veľmi ťažko rozlíšiť symptómy tohto ochorenia od iných zdravotných problémov. Ak však budete pozornejší, máte šancu na identifikáciu nepriateľa!

Alzheimerova choroba je jednou z najčastejších príčin demencie, vyznačuje sa svojou progresívnosťou, pričom príznaky sa zvyčajne vyvíjajú počas mnohých rokov. Odhalenie skorých prejavov demencie môže byť ťažké, pretože mnohé sa prekrývajú s bežnými problémami duševného zdravia, ako sa píše na express.co.uk.

 

Medzi prvé príznaky demencie patria zmeny nálady, depresia alebo úzkosť, ktoré môžu byť prítomné aj v dôsledku iných faktorov. Národná zdravotná služba (NHS) uvádza, že medzi ďalšie faktory patrí strata pamäti, ťažkosti s koncentráciou, ťažkosti s pozornosťou pri rozhovore alebo nájdení správnych slov alebo zmätenosť v čase a mieste.

Znamenie, o ktorom nikto nevie

Čím skôr sa príznaky zachytia a identifikujú, tým skôr sa môže začať liečba. Neurovedec Robert Love pomáha ľuďom objasniť, aké sú včasné varovné signály. Zdravotnícky expert vysvetľuje na sociálnej sieti, ako si ľudia môžu zlepšiť pamäť.

Doktor vysvetľuje, že toto cvičenie môže pomôcť predchádzať Alzheimerovej chorobe. Povedal, že cvičenie aerobiku 20 až 30 minút aerobiku týždenne znižuje riziko, rovnako ako prevencia môže pomôcť cvičenie s vlastnou váhou.

Skorý PRÍZNAK Alzheimerovej choroby,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Tiež hovorí, že veľa pohybu a jedenie húb môže pomôcť. V jednom zo svojich najnovších videí Robert vysvetlil, že to, že niekto nedokáže zaparkovať rovno, môže byť skorým varovným signálom Alzheimerovej choroby! Znak objavil doktor a odborník na mozgové bunky Daniel Amen, ktorý zrealizoval skenovanie ľudí s Alzheimerovou chorobou.

"Prvá vec, ktorú doktor Daniel Amen zistil, bolo, že temenné laloky sa začali kaziť - temenné laloky sa podieľajú na zmyslových vstupných informáciách. Takže včasným varovným signálom je, že ľudia sa stratia alebo majú problém zaparkovať rovno," hovorí Love.

Spánkom proti chorobe

Odborník ďalej pokračuje a dodáva, že medzi spánkom a chorobou existuje súvislosť.

Vysvetlil: "Ak nespíte, váš mozog nefunguje správne. Spánok znižuje riziko depresie a úzkosti. Depresia je hlavným rizikovým faktorom Alzheimerovej choroby. Spánok je tiež nevyhnutný na vytváranie nových spomienok."

Viac o téme: ZdraviePrevenciaPríznakyAlzheimeova choroba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9