Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž utiekol pred chemoterapiou: Pozrite sa, ako dopadol!

Chemoterapia údajne nie je účinná, rakovinu iba podporuje.
Chemoterapia údajne nie je účinná, rakovinu iba podporuje.

Zdobil titulky novín a časopisov a doteraz ho množstvo ľudí spoznáva na ulici. Billy Best bol normálnym teenagerom, ktorého však vystrašila diagnóza: rakovina! Ako sa s tým popasoval?


Jeho životný príbeh obletel celý svet. Vydal elektronickú knihu a mnohým médiám sa zdôveril s tým, ako bojoval s rakovinou. Všetko sa to začalo v toku 1994, kedy mu bola naordinovaná liečba v podobe chemoterapie, ktorá ho mala zbaviť Hodginovmu lymfónu. Pred chemoterapiou však utiekol! Nejaký čas strávil v Houstone so svojimi priateľmi a vrátil sa domov.

Ako sa uvádza na webovom portály Organichealth.co a na jeho vlastnej stránke Billybest.net, objavil jednu kanadskú alternatívnu terapiu, ktorá ho údajne dostala z nebezpečnej choroby! V tom čase práve dokončil strednú školu v Silver Lake.

Ako sa liečil?

Mladý muž si zvolil alternatívnu terapiu. Išlo o kanadskú injekciu na podporu imunitného systému pod názvom 714-X, ktorá však doteraz nie je schválená v USA a ani v Európe. Táto injekcia údajne dokončila liečbu jeho Hodginovho lymfómu. Doteraz si ju pravidelne raz za niekoľko rokov aplikuje.

„To preto, aby som ešte dlho žil a mohol tak vidieť svojho syna vyrastať,“ tvrdí šťastný otec Billy.

V čom lekári robia chybu?

Aj keď neľutuje, že odmietol lekárov a chemoterapiu, na druhej strane sa na útek teraz pozerá úplne inak. Bol vtedy sebecký a neuvedomoval si, že tým môže niekoho zraniť. Taktiež zmenil svoj pohľad na chemoterapiu. Akceptuje, že lekári sú skeptickí k alternatívnym terapiám. Niektoré chemoterapie majú podľa neho v liečbe svoje miesto. Účinné sú hlavne v liečbe najagresívnejších typov rakoviny, ako napr. rakovina prsníka a rakovina pankreasu. Na druhej strane pacienti by mali mať viac osobnej slobody pri výbere liečby. A taktiež lekári by mali komunikovať viac so svojimi pacientmi ohľadom iných alternatív, aspoň čo sa týka doplnkových terapií. O tých často pacienti ani nevedia.

Tridsaťštyriročný Billy  píše o rakovine vo svojej knihe „Príbeh Billyho Besta“, ktorú zverejnil posledné leto na internete. Chcel tým ľuďom ukázať, čím všetkým si musel prejsť. No určite nie je jeho cieľom odrádzať pacientov od konvenčnej medicíny.

Acidofit MD je minerálny nápoj na doplnenie vitamínov a minerálov, na prekyslený organizmus a svalové kŕče. Taktiež pomáha telu zbaviť sa toxínov škodlivých pre správne fungovanie všetkých vnútorných orgánov

Hľadala ho FBI

V roku 2009 sa dostal na titulky novín podobne ako Billy aj 13-ročný chlapec Daniel. Trpel na Hodgkinsov lymfóm, no odmietal chemoterapiu, čiastočne aj z náboženských dôvodov. Billy navštívil rodinu a podporil ju počas súdneho konania. Minessotský sudca nariadil, aby Daniel pokračoval v liečbe, no rodičia aj s chlapcom utiekli do Kanady. Agenti FBI si mysleli, že ich Billy ukrýva. Ten sa však schoval u kamarátky Charprut, keďže po ňom išla FBI. Všetko nakoniec dobre dopadlo. Danielova rodina sa vrátila domov, Billy nakoniec nebol vypočúvaný a spolu s Charprut teraz tvoria pár. V decembri 2010 sa im narodil Max.

Čo dnes robí?

Billy v súčasnosti pracuje ako nákupca pre Bostonský obchod so zdravou výživou a popritom dáva neformálne konzultácie ľuďom, ktorí sa zaujímajú o alternatívnu medicínu. Jednou z nich bola aj matka 14-ročného chlapca, ktorá odmieta chemoterapiu a tiež mladá žena, ktorej nevlastná matka zomiera v hospici.

Nikdy netúžil po popularite, preto sa po týždňoch, čo sa o ňom dozvedel svet, stiahol do ústrania.

Chemoterapia sa však stále považuje za účinnú liečbu v boji proti rakovine. Čo sa týka doplnkových terapií či samotnej liečby, vždy všetko konzultujte so svojim lekárom!

Billy rozpráva o svojom úspešnom boji s rakovinou:

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9