Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ako reaguje náš organizmus na predvianočný zhon? Takto si to odskáče telo!

Nepodľahnite stresu cez najkrajšie sviatky v roku.
Nepodľahnite stresu cez najkrajšie sviatky v roku. (Zdroj: thinkstock.com)

Pokojný čas s rodinou. Kto by to nechcel? Ale pre mnohých blížiace sa vianočné sviatky znamenajú stres. Zháňanie darčekov na poslednú chvíľu, príprava zákuskov a štedrovečerného menu.. Vianočný zhon môže na nás zanechať neblahé následky!

Dni pred Vianocami sú u mnohých vnímané ako čas pokoja. Realita je však iná, pre mnohých je toto obdobie skôr stresom. Kúpa darčekov, stres a očakávania, ako to dopadne, môžu rýchlo zničiť Vianoce. Každý sa musí pripraviť na zvládnutie náporu stresu, podeliť sa s úlohami a správne si ich rozdeliť. Pretože pravdou je, že často si za to môžeme sami...

Takto sa na nás prejaví zhon

Ak ste podľahli stresu, očakávajte pokazený žalúdok! Stres má totiž veľký vplyv na naše zdravie. Práve s ním súvisia tráviace ťažkosti. Ak máte problémy s trávením, bolí vás brucho alebu trávite viac času na toalete ako obvykle, môže to byť odozva vášho organizmu na predvianočnú záťaž. Radšej spomaľte a veľa relaxujte. Mnoho ľudí má tendenciu nabrať si toho na plecia viac, než je treba. STOP!

Nafukovanie a brucho ako balón! Aj tak reaguje naše telo na zhon, ktorý máte v práci a musíte ešte tesne pred Vianocami v robote tráviť čas. Pri pečení zákuskov a varení zvykneme dobroty ochutnávať, za čo sa vám žalúdok nemusí poďakovať. Alebo práve v období nadmernej záťaže zvyknú niektorí zajedať stres, výsledkom čoho sú bolesti brucha a žalúdočné problémy v predvianočnom období, kedy by sme sa mali cítiť dobre a oddýchnutí.

Gastro Psyllium VULM je prírodná vláknina zo skorocelu indického, ktorá napomáha udržiavať zdravé črevá a uľahčuje priechodnosť čriev a trávenie. Taktiež napomáha zmäkčovať stolicu a tým uľahčuje vyprázdňovanie počas tehotenstva či pri hemoroidoch.

Poruchy trávenia sa v hektickom životnom tempe vyskytujú stále častejšie. V lekárskych štatistikách sa na popredných miestach civilizačných chorôb objavuje stres a jeho výskyt je v populácii čoraz častejší.

Ako to vyriešiť?

V prvom rade si ujasnite, čo je v súvislosti s vianočnými prípravami skutočne nutné a čo nie je až tak dôležité. Pomôže vám, ak si spíšete zoznam úloh, ktoré by ste mali pred Vianocami urobiť. Ak vás je v rodine viac, využite aj ostatných! Vianočné upratovanie môžete rozdeliť medzi členov rodiny. Takisto vám môžu pomôcť aj s pečením zákuskov.

Skvelým tipom sú prechádzky, ktoré dokážu spríjemniť a uvoľniť napätie, ktoré sa vo vás naakumulovalo počas dňa. Strávte ich s človekom, s ktorým vám je príjemne!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9