Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Experiment, ktorý dokazuje, že cukor je jed: Toto sa stalo mužovi po mesiaci, čo pil 10 plechoviek koly denne!

V kolových nápojoch sa ukrýva aj vyše 20 kociek cukru! Zobraziť galériu (2)
V kolových nápojoch sa ukrýva aj vyše 20 kociek cukru! (Zdroj: thinkstock.com)

Päťdesiatročný George Prior z Los Angeles si nikdy nesťažoval na svoju postavu. Udržiaval sa vo forme, bol fit, vitálny a slúžilo mu zdravie. Rozhodol sa však prijať výzvu a nasledujúci mesiac piť 10 plechoviek koly denne. Takýto je výsledok po 4 týždňoch!

George bol zástancom zdravej stravy a pravidelného pohybu. Jeho životný štýl bol pre mnohých priam ukážkový! Nechápal ostatných, ako sa môžu ničiť prijímaním vysokého množstva cukru. Preto podstúpil experiment, počas jedného mesiaca pil 10 plechoviek koly denne. Tým chcel upozorniť verejnosť na škodlivé účinky cukru. Kola sa pritom považuje za nezdravý nápoj, na ktorý nedá dopustiť množstvo ľudí.

Takto ho zničila "kolová" diéta

„Pretekajúce“ brucho, vysoký krvný tlak a intenzívna chuť na cukor. Toto všetko sa stalo s telom Georga Priora po mesiaci, kedy pil 10 plechoviek koly denne!  Kolová „diéta“ ho pripravila o zdravie a je jasným dôkazom toho, aké škodlivé účinky má vysoké množstvo cukru. Stačilo len 30 dní na to, aby videl drastické zmeny na jeho, predtým, svalnatej a zdravej postave. Jeho váha stúpla zo 76 kilogramov na 87 a krvný tlak sa vyšplhal z 129/77 na 145/96. Krvný tlak nad 120/80 už zvyšuje riziko choroby srdca a mozgovej mŕtvice!

Muž sa priznal, že mal strach zo závislosti na kole. Uprednostňoval totiž PALEO stravu s nízkym obsahom sacharidov, pričom sa zameriaval na chudé mäso, zeleninu a bobule. Popri takémuto jedálničku musel bojovať s veľkou chuťou na cukor, ktorá sa dala len ťažko ignorovať!

Najdramatickejšou zmenou bola hmotnosť – pribral som až 11 kíl v priebehu 30 dní. Taktiež mám pocit, že počas toho, ako som pil kolu, som dostal chuť aj na iné cukry.  Po tomto experimente som nútil ľudí, aby preskúmali množstvo cukru v ich strave. Musia si byť vedomí jeho škodlivými účinkami na zdravie,“ upozornil muž z Los Angeles.

Prijal 70 kociek cukru denne

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie by odporúčaná denná dávka cukru nemala prekročiť 25 g, čo je približne 5 kociek cukru. Plechovka koly pritom obsahuje až 35 g cukru, čo je ekvivalent siedmich kociek, takže limit je už prekročený. George denne prijal 350 g cukru, čo je až 70 kociek!

Odborníci na výživu varujú, že sladené nápoje obsahujú cukor, no nemajú žiadnu nutričnú hodnotu. George sa tiež priznal, že vďaka kole sa cítil byť stále plný, takže mal menšiu chuť na jedlo.

„Urobil som tento pokus, aby si ľudia konečne uvedomili, aké množstvo cukru prijímajú každý deň a aké je to nezdravé. Vypiť 10 plechoviek koly bolo naozaj ťažké. Často som chodil na toaletu a neustále som sa cítil plný,“ povedal George.

Takto sa zmenil George po 30 dňoch! (Foto: screenshot 10cokesaday.com)
Zobraziť galériu (2)
Takto sa zmenil George po 30 dňoch! (Foto: screenshot 10cokesaday.com)  (Zdroj: 10cokesaday.com)

Varovanie na obaloch potravín

George prišiel s týmto experimentom krátko po tom, čo člen zákonodarného zhromaždenia mesta New York Karim Camara povedal, že sladené nápoje sú „novým fajčením“ a vyzval, aby na výrobkoch, ktoré obsahujú vysoké množstvo cukru, bolo varovné označenie podobné tým, na škatuľkách cigariet. Chcel, aby bola verejnosť varovaná, a aby sa znížila spotreba týchto nápojov.

Hrozba pre deti

Akonáhle sa George vrátil k svojmu pôvodnému stravovaniu bez sladených nápojov, za štyri dni zhodil hneď vyše 2 kilá. Čo ho však najviac znepokojuje sú deti.

Deti by v žiadnom prípade nemali piť nápoje, kde je veľa cukru. Týka sa to i ovocných štiav. Mnohé z nich sú označené ako „prírodný alebo „organický“. Preto ich rodičia kupujú svojim deťom v domnienke, že im dajú niečo zdravé. Pritom ide len o cukor.“

Už dávnejšie jeden výskum dokázal, že sladké nápoje prispievajú k vzniku cukrovky typu 2 a zubného kazu u detí. Taktiež prispievajú k epidémii obezity a iných závažných ochorení, vrátane rakoviny, srdcových ochorení a mŕtvice.  Existuje množstvo ľudí, ktorí trpia zdravotnými problémami ako cukrovka či srdcové choroby. Pritom nevedia, že by si mohli pomôcť aj tým, že stopnú príjem cukru!

Očistite telo od škodlivých látok vďaka BIO prášku Alfalfa, ktorý je z mladých výhonkov ekologicky pestovanej lucerny!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9