Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Neuveriteľné príbehy: Toto sú skutoční ľudia so vzácnymi chorobami

Boli ste trestaní? Je pravdepodobné, že budete trpieť chronickým ochorením.
Boli ste trestaní? Je pravdepodobné, že budete trpieť chronickým ochorením.

Väčšina ľudí by nechcela byť na ich mieste. Na svete sú stovky ľudí so vzácnymi chorobami, kvôli ktorým nemôžu prežiť každodenný život tak, ako ostatní. Napriek tomu sa snažia bojovať a tváriť sa, že sa nič nedeje, len aby ich neodcudzovalo okolie. Niektorí z nich, naopak, ukazujú svoju zvláštnu schopnosť celej verejnosti.

Žena má 200 orgazmov za deň

Niektoré jej závidia, ona to považuje za utrpenie. Dvadsaťštyriročná Britka Sarah Carmen dosiahne každý deň až 200 orgazmov, pričom sa ani moc nemusí snažiť. Trpí Syndrómom permanentného sexuálneho vzrušenia (PSAS), ktorý zvyšuje prietok krvi do pohlavných orgánov. Veľmi jej to prekáža, hlavne keď má pohlavný styk s mužom. Stáva sa, že dosiahne orgazmus skôr, ako oni.

Išlo to postupne. Najprv sa počas niekoľkých týždňov začala cítiť čoraz vzrušenejšia a mala stále intenzívnejšie orgazmy. Po 6 mesiacoch mala už 150 orgazmov denne, pričom sa to postupne zvýšilo až na 200. Najhoršie je to napr. pri cestovaní autobusom, kde máva denne aj desiatky orgazmov.

Nevie pribrať

Môže zjesť čokoľvek a nepriberie! O tuku a zvýšenej hmotnosti sa môže p. Perrymu len snívať. Pritom si môže pochutnať na koláčoch, hamburgeroch a dezertoch, čo mu hrdlo ráči. Nikdy totiž nepriberie! Môže za to ochorenie, tzv. lypodystrofia, ktorá spôsobuje rýchle spaľovanie tukov.

Zaujímavosťou je, že nie vždy mal štíhlu postavu, v detstve bol totiž bacuľatý. Keď mal však 12 rokov, všetok tuk stratil takmer počas jednej noci! Snažil sa jesť úplne všetko, no na váhe sa ručička neposunula smerom nahor. Trvalo 10 rokov, kým mu bola diagnostikovaná táto choroba.

Zostávalo mu jediné, naučiť sa žiť s týmto ochorením. Čo by za to dali stovky dievčat a žien...

Necíti chlad

Holanďan Wim Hof, známy ako „Ľadový muž“, je človek, ktorému nie je zima a necíti chlad! V opačnom prípade by sa dalo vysvetliť, ako dokázal plávať nahý pod ľadom a ako sa postavil do väčšieho odpadkového koša plného ľadu. Aby toho nebolo málo, v mrazoch vyliezol na Mt. Blanc len v šortkách. Ďalšie výzvy ho pritom ešte len čakajú!

Vedci si to nevedia vysvetliť. Lekári sa však zhodujú, že štyridsaťosemročný Holanďan je schopný odolávať nízkym teplotám, ktoré by mohli byť fatálne pre priemerného človeka a spôsobiť smrť.

Nespí 24 hodín denne

Na prvý pohľad je trojročný chlapček Rhett Lamb obyčajným dieťaťom. No trpí vzácnou chorobou, kvôli ktorej nemôže spať. Rhett je takmer 24 hodín denne hore. Roky nemohli prísť lekári na to, čo mu je. Napokon uňho diagnostikovali extrémne vzácny zdravotný stav s názvom Chiariho malformácia. Jedná sa o abnormalitu krčno - lebečného spojenia, ktorá je spojená s posunom štruktúr zadného mozgu do veľkého záhlavného otvoru. Jednoducho povedané, ide o chorobu centrálnej nervovej sústavy. Zväčšený mozoček tlačí na lebku a blokuje prietok mozgovomiechového moku, preto malého Rhetta trápi nespavosť.

Je alergická na vodu

Nevieme bez nej žiť, je súčasťou nášho života. Reč je o vode, na ktorú je devätnásťročná Ashleigh Morris alergická. Nemôže si ísť zaplávať, ani si dať horúci kúpeľ či sprchu po ťažkom dni. Dokonca ju ohrozuje aj potenie, ktoré jej spôsobuje bolestivé vyrážky. Je alergická na vodu akejkoľvek teploty. Môže za to choroba známa ako tzv. Aquagennic žihľavka, na ktorú trpí len pár ľudí na celom svete.

Nevie na nič zabudnúť

Všetko si pamätá! Vedci študovali zaujímavý prípad ženy, ktorá nevie na nič zabudnúť, spomenie si podrobne na každú svoju udalosť, ktorú zažila. Môžete sa opýtať 40-ročnej ženy na akýkoľvek dátum za posledných 25 rokov a ona vám bude vždy vedieť presne povedať, čo vtedy robila. Takisto bude vedieť, aký to bol deň v týždni a aké vtedy bolo počasie. Žena vystupuje na verejnosti len pod iniciálkami A.J., aby mala súkromie. Niet sa čomu čudovať, je zrejme len jedna z mála na celom svete...

Konzumuje len Tic Tac

Zoznámte sa s Natalie Cooper, 17-ročným dievčaťom, ktoré má záhadnú chorobu. Tá spôsobuje, že dievča ochorie z každého jedla. Jediné, po čom jej nie je zle, sú Tic Tac, ktorými sa denne zásobuje.

Muzikant, ktorý sa nemôže zbaviť čkania

Dvadsaťštyriročný Chris Sands čká každé dve sekundy, dokonca niekedy aj vtedy, keď spí. Vyskúšal už celý rad liekov, hypnózu a jógu, ale nič nefungovalo. Ako sám potvrdil, čkanie mu bráni v kariére a vystupovaní, keďže je muzikantom. Čkanie ho trápi už niekoľko rokov. Jeho stav je natoľko vážny, že sa možno onedlho podrobí chirurgickej operácii.

Skolabuje vždy vtedy, keď sa zasmeje

Dvadsaťročná Kay Underwood trpí kataplexiou. Takmer každý druh silných emócií vyvoláva dramatické oslabovanie svalov. Zlosť, strach, prekvapenie, úžas a dokonca aj rozpaky môžu spôsobiť následné zrútenie. Pred piatimi rokmi dokonca skolabovala až 40-krát za deň. Ako sa sama priznala, nie je ľahké sa vyrovnať s reakciami cudzích ľudí, ktorí vidia, ako sa Kay po zasmiatí hneď zrúti na zem. Kay navyše bojuje aj s narkolepsiou, charakterizovanou neovládateľnými záchvatmi spánku.

Je alergická na moderné technológie

Väčšina z nás si nevie predstaviť život bez mobilného telefónu, mikrovlnky či jazdy autom. To je už samozrejmosť v tomto 21. storočí. No Debbie Bird tieto vymoženosti nemôže používať. Tridsaťdeväťročná žena je tak citlivá na elektromagnetické polia (EMF) alebo "smog", ktorý vytvárajú počítače, mobilné telefóny, mikrovlnky či dokonca niektoré autá, až sa jej objaví bolestivá kožná vyrážka a viečka jej opuchnú až trojnásobne. Bola nútená opustiť svoj domov a nepoužívať veci, ktoré sú súčasťou nášho života. Žije taký život, ako pred viac ako päťdesiatimi rokmi.

Pozrite si video, ako sa "ľadový muž" Wim Hof ponorí do mrazivej vody!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9