Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dlhodobý celibát s nami nič nerobí? Omyl, toto sa s nami deje, ak nemáme dlho sex!

Nedobrovoľný celibát sa môže podpísať na vašim psychickom zdraví.
Nedobrovoľný celibát sa môže podpísať na vašim psychickom zdraví. (Zdroj: thinkstock.com)

Sex je zdravá a prirodzená potreba. Nie je nič zlé na tom oddať sa partnerovi aj viackrát, pokiaľ vám v sexe nebráni žiadna pohlavná choroba či nepríjemná mykóza. No čo ak vám to okolnosti nedovoľujú a vy sa musíte dať na dlhodobý a nedobrovoľný celibát?

Málokto si uvedomuje, že i absencia sexu sa môže podpísať na našom zdraví! Za častými výbuchmi, zhoršenou koncentráciou alebo depresiou býva zlý deň, no môže ísť aj o signál, že vám chýba sex.

Zhoršená pozornosť

Jedným z indikátorov nedostatku sexu je strata koncentrácie a zhoršená pozornosť. Celibát má na svedomí, že človek je rozladený, neistý, roztržitý, všetko popletie a je mrzutý. Je zodpovedný dokonca aj za nespavosť alebo nechutenstvo. Zvýšenú únavu netreba hneď pripisovať zmene času! Môže byť aj príznakom nedostatku milostných radovánok.

Priberanie

Najbežnejšou náhradnou aktivitou v prípade sexuálnej abstinencie je jedenie. Telo si pýta obzvlášť nezdravé potraviny ako sladkosti, ktoré vyvolávajú podobný slastný pocit v tele ako hormóny, ktoré sa uvoľňujú pri milovaní. Je preto viac než isté, že v období celibátu priberiete pár kíl navyše. Neraz to vedie k nadváhe a obezite, čím sa vystavujete väčšiemu riziku civilizačných ochorení.


Mladá žena roky strývala veľké tajomstvo, ktoré jej takmer zničilo život! Trpela najľahšie dostupnou drogou - závislosťou na porne.


Cvičenie

U niektorých môže celibát vyvolať presný opak jedenia, a teda potrebu enormného spaľovania kalórií. Horlivému cvičeniu dokážu prepadnúť ženy, ktorým chýba sex. Tak ako pri jedení sladkostí, aj pri športe sa vyplavujú z tela podobné hormóny šťastia ako pri milovaní. Preto je logické, že po aerobicu a fittnessu ženy túžia viac a viac.

Depresívne stavy

Osoba, ktorá nemá dostatok nehy, blízkosti, intimity ako takej a intenzívnejší kontakt s druhou osobou dlhšie obdobie je v psychickej nepohode. Výsledkom pocitu neuspokojenia je zlá nálada, čo vedie až k symptómom klinickej depresie.  

Problémy s erekciou

Dlhšie obdobie bez sexu môže spôsobiť ťažký návrat k sexuálneho životu. Keďže ste boli psychicky poznačení, oživenie sexuálnych radovánok nemusí byť také jednoduché a muži pri obnovenom pokuse o pohlavný styk môžu zaznamenať problémy s erekciou alebo predčasnou ejakuláciou. Ani ženy nie sú výnimkou! Aj pre nich môžu byť milostné radovánky po dlhšom čase problémom. Môžu trpieť sťahmi svalstva panvového dna alebo nedostatočným zvlhčením vagíny.

Riešenie

Odborníci sa zhodujú na tom, že masturbácia je pre človeka veľmi prospešná. Posilňuje imunitu, môže byť prevenciou infekcie krčka maternice a močových ciest a dokonca si poradí s depresiou. Nahraďte preto nedostatok milostných radovánok masturbáciou! Vtedy si ani neuvedomíte, že ste vôbec v nejakom celibáte..

Čítajte tiež:

O tomto ste zrejme netušili: Prečo majú muži ráno erekciu!

Čo sa deje s vaším telom, keď dlho nemá sex? Budete prekvapení, po koľkých dňoch to má už následky

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9