Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Tetovanie na prirodzení: Odvážny krok, ktorý nie je pre každého! TOTO hovoria odborníci

(Zdroj: GettyImages)

V dnešnej dobe sa tetovanie javí ako jedna z najodvážnejších foriem odlíšenia tela a vyjadrenia názorov bez slov. Sú však miesta, ktoré nie sú bežne voľným okom viditeľné a schovávajú sa pod látkou spodného prádla či plaviek. Áno, hovoríme o tetovaní na prirodzení. Aj keď sa tento trend môže zdať ako extrémny, počet ľudí, ktorí sa rozhodnú pre tetovanie na intímnych miestach, postupne narastá.

Aj tetovanie na prirodzení prináša so sebou určité zdravotné riziká a dôsledky, o ktorých by si každý záujemca mal byť vopred vedomý. Čo na to hovoria odborníci?

1. Zvýšené riziko infekcií

Tetovanie zahŕňa prepichovanie kože a vkladanie farbiva do jej spodnej vrstvy, čo otvára dvere pre potenciálne infekcie. Intímne partie sú obzvlášť citlivé a náchylné na infekcie kvôli svojej blízkosti k telesným výlučkám a vysokému prietoku krvi. Odborníci upozorňujú, že tetovanie v týchto oblastiach si vyžaduje ešte prísnejšie hygienické postupy ako je tomu na iných častiach tela.

2. Dlhšie a bolestivejšie hojenie

Koža na genitáliách je extrémne citlivá, a preto môže byť proces hojenia tetovania na týchto miestach nielen dlhší, ale aj bolestivejší. Tkanivo môže byť náchylnejšie na opuchy a podráždenie, čo môže viesť k nepohodliu a dokonca aj k trvalému poškodeniu.

3. Potenciálne riziko poškodenia nervov

Genitálne oblasti sú bohaté na nervové zakončenia, čo je dôvod, prečo sú tak citlivé. Existuje riziko, že tetovanie môže poškodiť tieto nervy, čo by mohlo viesť k dlhodobým alebo trvalým zmenám citlivosti, vrátane zníženia alebo zvýšenia citlivosti.

4. Možné komplikácie pri lekárskych vyšetreniach

Odborníci tiež upozorňujú, že tetovanie na genitáliách môže komplikovať niektoré lekárske vyšetrenia. Napríklad, môže to ovplyvniť schopnosť lekárov správne diagnostikovať kožné ochorenia alebo iné zdravotné problémy v oblasti genitálií.

5. Sociálne a profesionálne dôsledky

Okrem zdravotných rizík je dôležité zvážiť aj sociálne a profesionálne dôsledky tetovania na tak intímnom mieste. Aj keď je tetovanie osobnou voľbou, môže mať vplyv na vaše budúce vzťahy, ako aj na to, ako ste vnímaní v profesionálnom prostredí.

Tetovanie na prirodzení je odvážny krok, ktorý nie je pre každého. Pred tým, ako sa rozhodnete pre túto formu telesnej modifikácie, je dôležité zvážiť všetky potenciálne riziká a dôsledky. Odborníci odporúčajú konzultáciu s kvalifikovaným tetovacím umelcom, ktorý má skúsenosti s tetovaním na intímnych miestach, ako aj s vaším lekárom, aby ste sa uistili, že ste si vedomí všetkých zdravotných rizík. Vaše zdravie a pohodlie by mali byť vždy na prvom mieste.

 

Viac o téme: TetovanieIntimne partieIntimne zdravie
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9