Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Muži, pozor! TÁTO technika vám pomôže posunúť váš sexuálny život na nový level

(Zdroj: GettyImages)

Tantra ukazuje, že skutočná sexuálna rozkoš vychádza z uvoľnenia a nie z napätia. Suchý orgazmus otvára cestu k niekoľkonásobnému vyvrcholeniu u mužov, čo sa tradične považovalo za čisto ženskú doménu.

V našej západnej kultúre je orgazmus bežne vnímaný ako výsledok fyzickej aktivity a svalového napätia. Tantra však prináša úplne iný pohľad, kde kľúčom k hlbšiemu potešeniu je naopak uvoľnenie a relaxácia, píše sa na menshealth.com. Suchý orgazmus, alebo orgazmus bez ejakulácie, je v tantrickej praxi chápaný ako metóda prehlbovania sexuálneho a emocionálneho spojenia. Učí, ako celotelové uvoľnenie, vrátane panvového dna, môže obohatiť sexuálny zážitok. Napriek tomu je dôležité byť ostražitý, keďže suchý orgazmus môže v niektorých prípadoch signalizovať zdravotné problémy, napríklad retrográdnu ejakuláciu. Je preto nutné uvedomiť si a rozlišovať medzi vedomou praxou a závažným symptómom ochorenia.

Cieľom je väčšia rozkoš

V tantre je suchý orgazmus vnímaný ako stav hlbokého sexuálneho uspokojenia, pri ktorom muž vedomo neejakuluje. Benefitov je hneď niekoľko. Medzi najzásadnejší prínos patrí možnosť prehĺbenia sexuálneho zážitku v podobe viacnásobných orgazmov, ktoré sú v našej kultúre pripisované predovšetkým ženám. Táto prax nie je len o fyzickej kontrole, ale skôr o vytváraní emocionálneho a intímneho spojenia, ktoré zvyšuje intenzitu potešenia. Ide o hlboký komplexný zážitok, ktorý presahuje tradičné chápanie mužskej sexuality.

Udržanie mužskej energie

Suchý orgazmus môže poskytnúť mužom lepšiu kontrolu nad ich sexuálnou energiou. Táto kontrola môže viesť k dlhším a intenzívnejším sexuálnym zážitkom, kde je možné viackrát zažiť vrchol bez straty energie a bez pocitu únavy. V tantrickej filozofii sa tiež často spomína, že udržanie semena je spôsob, ako si uchovať „životnú silu". Udržanie tejto energie sa môže prejaviť vo forme zvýšenej vitality, menšej únave a všeobecného zlepšenia fyzickej kondície. 

Cesta k lepšiemu psychickému zdraviu

Učenie sa kontroly nad sexuálnym vzrušením a orgazmom môže mať tiež pozitívne účinky na emocionálne a psychologické zdravie muža. Praktikovanie suchého orgazmu pomáha v redukcii stresu, zvýšení sebavedomia a celkovej psychickej pohody. Navyše, lepšie riadenie sexuálnej energie môže mať pozitívny dopad na celkovú emočnú rovnováhu a pomáhať pri budovaní zdravších emočných vzťahov.

Ako na to”?


Osvojiť si schopnosť dosiahnuť suchý orgazmus je výsledkom cieleného tréningu, relaxácie a sebakontroly. Ako sa hovorí, prax robí majstra – a pri suchom orgazme je to dvojnásobná pravda. Kľúčovú úlohu tu hrajú cvičenia ako sú Kegelove cviky, ktoré zlepšujú kontrolu nad ejakuláciou a zároveň posilňujú svaly panvového dna. Rovnako dôležité je naučiť sa správne ovládať dych a dosiahnuť stav psychickej uvoľnenosti. Pri tomto procese pomáha mentálna koncentrácia a vizualizácia, čo umožňuje udržiavať pokoj počas sexuálneho vzrušenia a dosiahnuť vrcholný zážitok. 

Kedy hovoríme o zdravotnom probléme?

Je dôležité rozlišovať medzi vedomým suchým orgazmom, ktorý je výsledkom kontrolovanej sexuálnej praktiky, a retrográdnou ejakuláciou, ktorá je zdravotným stavom. Retrográdna ejakulácia nastáva, keď semeno namiesto toho, aby bolo vypustené z tela počas orgazmu, vstupuje do močového mechúra. Tento stav môže byť spôsobený rôznymi zdravotnými problémami, vrátane cukrovky alebo nervových poškodení.

Táto diagnóza môže mať vplyv na plodnosť muža a môže byť spojená s určitými zdravotnými rizikami. Preto je pri akýchkoľvek problémoch vhodné nepodceňovať symptómy a navštíviť odborného lekára.

Viac o téme: SexOrgazmusZdravy sexRetrogradna ejakulacia
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9