Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Preč s hanblivosťou a mlčaním, môže ísť o život: 5 vecí, ktoré neskrývajte pred svojim gynekológom!

Pred svojím gynekológom nič netajte!
Pred svojím gynekológom nič netajte! (Zdroj: profimedia.sk)

Intímne zdravie žien je citlivá záležitosť. Strach a hanba doženie väčšinu pacientok k tomu, že svojmu gynekológovi zataja podrobnosti, o ktorých by mal vedieť. Odložte trápny pocit bokom! Povedzte lekárovi o svojich problémoch a vyhnite sa závažnejším ochoreniam.

Zápach tam dole

Je jedno, či ste prišli k lekárovi na preventívnu prehliadku či len po lieky. V každom prípade by mal poznať vaše problémy. Trápi vás nepríjemný zápach tam dole? Nenechajte si to len pre seba! Môže ísť o silnú infekciu, ktorú treba ihneď liečiť. Lekár vám môže zobrať stery a popr. zahájiť liečbu.

Ak neviete dosiahnuť orgazmus

Jedna z vecí, o ktorej sa hanbí povedať žena i svojej najlepšej kamarátke! Ženám je nepríjemné hovoriť o tomto probléme, radšej zaryto mlčia a dúfajú, že to, jednoducho, jedného dňa príde samé. Máloktorá však vie, že gynekológ vie aj v tomto prípade pomôcť. V mnohých prípadoch ide o drobný zdravotný problém, ktorého sa zbavíte jednoduchou liečbou. Alebo vám lekár odporučí návštevu sexuálnej poradne, po ktorej si môžete užívať sexuálny život ako nikdy predtým. Dôležité je len jedno – nemlčať.

Počet sexuálnych partnerov a nechránený sex

Väčšina pacientok vie o tom, že by o svojich sexuálnych partneroch mala povedať svojmu gynekológovi. No ruku na srdce – ktorá z vás tak robí? Obzvlášť vtedy, ak ste vystriedali viacero partnerov! Je totiž veľmi pravdepodobné, že sa môžete nakaziť nejakou pohlavnou chorobou. Lekár je profesionál, nebude vás posudzovať a ani nebude mať poburujúcu reakciu. Skôr vám pomôže a dokáže odhaliť chorobu už podľa nebadaných príznakov.

Ak ste mali nechránený sex s cudzím mužom, lekár by vás mal otestovať na možnosť nakazenia chlamýdiami, HPV vírusom či dokonca aj na riziko prenosu HIV, kedy už môže ísť o život!

Aflovag pošvový výplach je na báze čistiacich a prírodných výťažkov, ktoré rešpektujú jemnú fyziológiu vaginálnej sliznice. Umožňuje omytie, po ktorom zostáva pocit sviežosti a čistoty!

Bolesť počas sexu

Nepríjemnú bolesť počas sexu môžete pocítiť vtedy, keď máte ľahšiu infekciu, ktorá sa však môže stratiť. Spozornieť by ste mali v tom prípade, ak bolesť pociťujete dlhodobo a stále sa opakuje. Buď môže ísť o nepriaznivú reakciu pri zmene antikoncepcie alebo o vážnejšiu infekciu, ktorú treba liečiť. V čom je problém sa však dozviete len od gynekológa..

Konzumácia alkoholu

Gynekologička z Kalifornie Dr. Lissa Rankinová upozorňuje, že ani za toto vás žiadny lekár nebude súdiť. Mal by byť však o tom informovaný, keďže to ovplyvňuje vaše zdravie. Ak konzumujete alkohol, ste totiž vystavené väčšiemu riziku vzniku rakoviny prsníka a niektorých ďalších typov tejto zákernej choroby. Vďaka tomu, že bude odborník vedieť o vašej neresti, môže byť viac ostražitý. Netreba zabúdať ani na fakt, že alkohol zle interaguje  s niektorými liekmi. Dr. Rankinová má s tým osobné skúsenosti. Svojej pacientke, ktorá jej povedala, že nepila alkohol, predpísala liek. Žena však po tomto klamstve mala zlú reakciu na liek, po ktorej si dobre rozmyslela, či aj nabudúce niečo zatají svojmu lekárovi.

Vecí, ktoré by ste si nemali nechať len pre seba, je viac. Aj v prípade, ak vás trápi občasné krvácanie počas sexu, či akékoľvek zmeny v menštruácii, zájdite za odborníkom. Určenie diagnózy závisí od každej maličkosti!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9