Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Ako vám 50 odtieňov sivej môže zlepšiť zdravie? Nečakaný účinok známeho bestselleru!

Známy bestseller 50 odtieňov sivej môže mať pozitívny vplyv na vaše zdravie!
Známy bestseller 50 odtieňov sivej môže mať pozitívny vplyv na vaše zdravie! (Zdroj: profimedia.sk)

Ste fanúšikom trilógie bestselleru 50 odtieňovej sivej? Snívate o tom, že stretnete svojho vlastného Christiana Greya a radi by ste sa v posteli nechali inšpirovať jeho skazenou mysľou? Je načase zahodiť ostych a predostrieť partnerovi či partnerke logické argumenty – vedci zistili, že poriadne korenistý sex môže zlepšiť vaše zdravie!

 

Keď v roku 2012 uzrelo svetlo sveta kniha 50 odtieňov šedej, prelomilo sa tabu. O BDSM sexe, teda sado-maso, sa začalo hovoriť pomerne otvorene. Zahrať si v posteli dominantnú či submisívnu postavu a nechať si zviazať či bičovať sa stalo snom mnohých žien. Vedci však nedávno prišli so zaujímavou teóriou, o ktorej ako prvý informoval britský portál Dailymale: sado maso sex môže výrazne zlepšiť naše zdravie! Toto sú štyri dôvody, ktorými svojho partnera či partnerku na BDSMI určite presvedčíte:  

B ako BLAHODARNÉ ÚČINKY NA IMUNITU

Pýtate sa, ako môže BDSM súvisieť s imunitou? Vášnivý sex zvyšuje prietok krvi do mozgu. Vďaka tomu sa krv prečisťuje rýchlejšie, čo pôsobí na všetky bunky doslova ozdravujúco a blahodarne, čím posilňujeme svoju imunitu. Isteže, každá fyzická aktivita nám rozprúdi krv, no mnohí odborníci sa zhodujú, že pri BDSM je to predsa len o niečo výraznejšie, keďže nielen vzájomné dotyky, ale aj mentálne prepojenie je oveľa intenzívnejšie než pri bežných aktivitách.


Spánok spúšťa vážnu chorobu: Zo zdravého návyku nebezpečný škodca!


D ako DOPAMÍN

Pri pároch, ktoré praktikujú BDSM, údajne platí, že majú vo všeobecnosti harmonickejší vzťah ako bežné páry. Hlavnú úlohu v tom zohráva predovšetkým komunikácia, ktorá je počas sado maso hier kľúčová. Takýto pár musí mať vo svojom vzťahu vybudovanú silnú vzájomnú dôveru, intimitu a rešpekt. Vedci tvrdia, že čím intímnejší a dôvernejší vzťah so svojím partnerom máte, tým viac serotonínu a dopamínu, teda hormónov šťastia, vaše telo produkuje. Navyše, práve pri BDSM sexe môžete dosiahnuť oveľa silnejší orgazmus, ktorý vás doslova zaplaví radosťou. Aj vďaka vášnivým hrám v štýle 50 odtieňov sivej tak môžete zo svojho tela vyrobiť hotovú továrničku šťastia.

S ako STRES

Niekoľko zahraničných štúdií dokázalo, že páry, ktoré praktikujú BDSM, nemajú v živote toľko stresu. Existuje na to aj lekárske vysvetlenie. Ľudia, ktorí si počas vášnivých hier užívajú napríklad bičovanie, či už na pozícii dominantnej alebo submisívnej osoby, majú v tele nižšiu hladinu kortizolu, ľudovo prezývaného aj „hormón stresu“. To nie je vôbec zanedbateľný fakt, keď vezmeme do úvahy, že práve stres je spúšťačom mnohých závažných ochorení.

M ako MENTÁLNE ZDRAVIE

Veľká väčšina ľudí stále považuje sado maso praktiky za zvrhlé a nechutné. Niektoré vedecké štúdie však nasvedčujú tomu, že ľudia praktizujúci BDSM sú vo všeobecnosti zrelé a sebaisté osobnosti. Štúdia z roku 2003 dokonca zistila, že ľudia obľubujúci BDSM sú vo všeobecnosti menej neurotickí, sebavedomí, empatickí a otvorení, no zároveň tvrdohlaví a nekompromisní.

Čítajte tiež: Bolesť chrbta ako signál vážneho problému? Šokujúce spojenie s rizikom úmrtia!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9