Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Prečo sa množstvo ľudí vkladá do rúk pochybným liečiteľom? Lekárom neveria!

Množstvo ľudí chodí za rôznymi liečiteľmi skôr ako za lekármi.
Množstvo ľudí chodí za rôznymi liečiteľmi skôr ako za lekármi. (Zdroj: profimedia.sk)

Prečo má stále viac ľudí dôveru k prírodnej liečbe, ale aj k pochybnému šamanizmu? Prečo, napriek možnostiam modernej medicíny, stále viac a viac ľudí vkladá svoje zdravotné problémy do rúk ľuďom, ktorí na to nemajú primerané vzdelanie a najmä žiadnu právnu zodpovednosť?


Urobia silný dojem na človeka

Liečitelia a novodobí technošamani totiž málokedy sklamú dôveru človeka – majú preňho čas a trpezlivosť a vedia poskytnúť aj primeranú dávku tajomnej mágie. To vždy urobí silný dojem a človek odchádza s pocitom, že našiel niekoho, kto mu naozaj chce pomôcť.. Netuší, že často to hlavné, čo si za svoje peniaze odnáša, je placebo efekt = verím, že sa budem liečiť; chcem sa liečiť; liečim sa..

Zásobujú nás liekmi

Človek, ktorý príde s rovnakou dôverou k lekárovi, častokrát to krehké spojenie stratí, pretože tak veľa našich praktických lekárov nemá čas, náladu a energiu. (myslím, že ani vy by ste ju na ich mieste nemali). Som si istý, že robia, čo môžu, ale náš zdegenerovaný „bezplatný“ systém zdravotnej starostlivosti ich o ten čas, energiu a často aj motiváciu okráda. Výkazy, príkazy, nezmyselné pravidlá. Svojvoľná manipulácia zo strany štátu a k tomu neistota, zmluvné vydieranie a nedostatočné finančné ohodnotenie zo strany štátnych poisťovní..

Navyše, mnohí lekári sa naučili a vedia používať iba lieky – silnú a často nedostatočne otestovanú chémiu. Lieky, operácie, ďalšie lieky, ožarovanie.. A kde je pomoc s pocitmi strachu, úzkosti a neistoty? Nech sa páči ďalšie lieky – predpíše ich psychiater! Moderná medicína oddelila dušu od hmoty – všetko je vraj len chémia, ktorú treba spoznať a využívať.

My však máme dušu, ktorá práve v ambulancii a nemocnici potrebuje cítiť, že nie je iba anonymným papierovým obalom na výsledky vyšetrení..

Veríme im, ak si ich môžeme sami vybrať

Ak sa teda človek s väčšou dôverou lieči vtedy, keď sa o neho stará ten, koho si sám vybral, kto má na neho čas a komu za jeho služby priamo platí, prečo nás niekto nasilu drží v systéme, ktorý popiera tieto základné princípy? A prečo sa takéhoto chorého systému drží väčšina ľudí zubami-nechtami?

Každý pacient verí svojmu lekárovi a jeho liečbe, ak si ho môže slobodne vybrať a sám mu zaplatiť. A žiadny múdry lekár sa nebude báť alternatívnej a komplementárnej medicíny, lebo sa môže od nej všeličo naučiť..

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9