Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Zaujímavé: Takto môže menštruácia ovplyvniť chute pri nakupovaní

Menštruačný cyklus môže mať vplyv na chute žien pri nakupovaní.
Menštruačný cyklus môže mať vplyv na chute žien pri nakupovaní. (Zdroj: photl.com)

Menštruácia je komplikovaný proces, do ktorého je zapojených mnoho hormónov, ženské pohlavné orgány a mozog. Keď ju ženy majú, cítia sa nepríjemne vo svojej koži a majú bolesti v podbrušku. Verili by ste, že menštruačný cyklus môže mať vplyv na vaše chute pri nakupovaní? Možno ste už na to prišli aj samé. Potvrdila to jedna štúdia, ktorej sa zúčastnilo 35 žien.

 

Kedy míňali najviac peňazí za oblečenie?

V novej štúdii, ktorej výsledky boli publikované v časopise Journal of Consumer Psychology, sa analyzovali aktivity 35 žien (skrášľovacie procedúry, nakupovanie a konzumáciu jedla) v priebehu ich menštruačného cyklu a zistili zaujímavú skutočnosť:

  • Ženy v strede cyklu (v tzv. fertilnej fáze) sa omnoho viac sústreďovali na svoj zovňajšok a míňali viac peňazí na šaty. Navyše, konzumácia jedla bola v porovnaní s obdobím menštruácie nižšia (nanešťastie, ovulácia trvá tak krátko).
  • V luteálnej fáze (obdobie tesne pred menštruáciou) ženy konzumovali omnoho viac jedla ako sa venovali skrášľovaniu a nakupovaniu šiat.

Ušetrite peniaze i kalórie

Tento poznatok vám môže ušetriť peniaze aj kalórie: viac šetrite svoje výdavky na krásu v čase ovulácie a viac kontrolujte svoj zvýšený apetít v čase menštruácie. My želáme veľa úspechov!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9