Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Populárna diéta, ktorú si mnohí nevedia vynachváliť: Tajomstvo, ako schudnúť ešte rýchlejšie!

S diétou 5:2 pôjde zhadzovanie kilogramov rýchlejšie a ľahšie!
S diétou 5:2 pôjde zhadzovanie kilogramov rýchlejšie a ľahšie! (Zdroj: profimedia.sk)

Len 12 minút cvičenia denne vám môže pomôcť zhodiť nechcené kilogramy! Znie to síce neuveriteľne, no nejde len o módny výstrelok. Dr. Michael Mosley prisahá na zázračné účinky takéhoto spôsobu chudnutia.

O akú diétu ide?

Pred dvoma rokmi prekvapil Dr. Michael Mosley verejnosť po tom, čo prezradil účinný spôsob, ako sa zbaviť prebytočných kilogramov. Vtedy ešte netušil, aký veľký úspech bude mať jeho diéta! Milióny ľudí na svete ju vyskúšali a nevedia si ju vynachváliť. Diéta 5:2 prináša iný spôsob uvažovania nad stravovaním a životný štýl, ktorý môže zmeniť vaše zdravie. Sľubuje jednoduché a efektívne chudnutie bez nervozity a potreby odopierať si.

Princípom tejto diéty je normálne jesť päť dní v týždni a zvyšné dva obmedziť prísun kalórií na 500 kalórií u žien a 600 kalórií u mužov. Šéf Laboratória neurologických vied v Národnom Inštitúte starnutia a profesor neurologických vied na Univerzite Johna Hopkinsa Dr. Mark Mattson potvrdzuje, že občasné hladovanie pomáha chudnúť. Dokonca môže zlepšiť zdravotný stav!

Prášok na prípravu koktejlu Slim Diet Shake obsahuje zmes dôležitých látok, vitamínov a minerálov! Príkladom je vláknina, ktorá zasýti a k tomu priaznivo pôsobí na celý tráviaci trakt, vitamín C, biotín, meď a železo, ktoré prispievajú k správnej látkovej premene dôležitej pre tvorbu energie a tiež kyselinu HCA, ktorá podporuje chudnutie!

Stačí 12 minút!

Dr. Michael Mosley skúmal aj cvičenie a jeho vplyv na chudnutie a dlhovekosť. Zistil, že netreba stráviť hodiny denne v posilňovi, aby človek dosiahol vysnívanú hmotnosť. Údajne stačí len 12 minút cvičenia týždenne a uvidíte výsledky!

V štúdii požiadal účastníkov, aby popri dodržiavaní diéty 5:2 zaradili 3 krátke tréningy s vysokou intenzitou cvičenia počas troch rôznych dní v týždni. Priemerný úbytok na hmotnosti účastníkov bol 4,6 kg za 12 týždňov! Iná štúdia zistila, že tí, ktorí skombinovali diétu s tréningom - min. 40 minút cvičenia trikrát týždenne, zhodili dvakrát viac kilogramov ako ostatní.

Cvičenie s vyššou intenzitou ukazuje, že má väčší prospech na chudnutie ako ostatné tréningy. Lekár odporúča striedať beh, jazdu na bicykli a plávanie. Dôležité je sústrediť sa na intenzitu vykonávaného cvičenia. Vyskúšali ste napr. tabatu? Ide o tréningový program, ktorý trvá len niekoľko minút, počas ktorých si však dáte poriadne do tela. Najprv zahrejte telo piatimi minútami napr. bicyklovania a potom si zvoľte cvik, môžu to byť drepy. Najlepšie však spravíte výberom takého cviku, ktorý v sebe spája prácu čo najväčšieho počtu svalových skupín. Vykonajte cvik 20 sekúnd v najväčšej intenzite. Potom 10 sekúnd oddychujte a opakujte cvik sedemkrát. Pravidelným cvičením trikát do týždna po 4 minúty tabaty a dodržiavaním diéty 5:2 ste predurčení k štíhlosti! Aspoň podľa Dr. Michaela Mosley...

Čo hovorí na diétu 5:2 náš odborník?

Aj keď sa v diskusiách na internete objavujú pozitívne ohlasy ľudí, ktorí na vlastnej koži vyskúšali túto diétu, výživový poradca má "triezvejší" pohľad na ňu...

"Občasné hladovanie určite nikomu z nás neublíži, ale malo by byť podľa možnosti podtrhnuté to občasné. Teda určite nie každý týždeň, tak max.raz za 2 mesiace po dobu jedného/dvoch dní a určite by sa nemalo jednať o extrémne hladovanie, ale iba o formu zníženia potravín s vysokým energetickým podielom," povedal nutričný špecialista Ing. Libor Javro.

Vyskúšali ste ju? Máte s touto diétou skúsenosti alebo poznáte niekoho, kto sa na ňu dal?

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9