Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Večerná RUTINA, ktorá vám ZMENÍ život: Takto sa LYŽIČKA medu pred spaním PREJAVÍ na TELE

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Zaradenie medu do jedálnička vám bezpochyby prinesie mnohé benefity. Ak si však tesne pred spánkom dáte jednu lyžičku tekutého zlata, kým vy budete oddychovať, dáte tak "priestor" svojmu telu, aby v noci vstrebalo túto dobrotu. Budete prekvapení, aké zázraky sa potom začnú diať!

Pozrite sa, čo všetko spraví superpotravina s vaším telom počas noci podľa brightside.me:

Postará sa o dobrý spánok

Med obsahuje výživnú látku - tryptofán, teda hormón, ktorý vám pomôže zrelaxovať a dáva telu signál, že „je čas ísť spať“. Aj keď telo túto aminokyselinu potrebuje, neprodukuje ju prirodzene. Možno ju preto získať prostredníctvom produktov zaradených do stravy, ako je napríklad med. 

Čítajte tiež: HOROSKOP zdravia na február 2021: Tieto ZNAMENIA môžu PREKVAPIŤ zdravotné KOMPLIKÁCIE!

Niekedy sa stáva, že sa zobudíme uprostred noci. Je to preto, že náš mozog potrebuje počas spánku látku zvanú glykogén. Mozog indukuje nadobličky umiestnené v obličkách, aby vylučovali adrenalín a kortizol, ktoré vám nedajú spať. Našťastie, med obsahuje glykogén, takže jeho konzumácia pred spánkom vám pomôže vyhnúť sa návalu adrenalínu a zaistí dobrý spánok. 

Pomôže vám znížiť krvný tlak

Pretože vysoký krvný tlak je faktorom, ktorý prispieva k riziku srdcových chorôb, jeho udržanie na miernej či stabilnej úrovni je jedným z najlepších opatrení, ktoré zabráni komplikáciám so srdcom. Med obsahuje antioxidačné zlúčeniny, o ktorých sa preukázalo, že znižujú krvný tlak, vďaka čomu je lyžica medu v noci dobrým prostriedkom na prevenciu vysokého krvného tlaku. 

Zníži hladinu triglyceridov

Triglyceridy sú typ tuku, ktorý sa nachádza v krvi. Vysoká hladina triglyceridov znamená riziko vzniku srdcových chorôb a cukrovky. Našťastie, med je spojený so znížením hladiny týchto tukov v tele. Vyčistí vašu krv od nepotrebného tuku

Večerná RUTINA, ktorá vám
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Posilní imunitný systém

Med je bohatý na antioxidanty a antibakteriálne látky, ktoré pomáhajú posilňovať váš imunitný systém a tým aj boj proti infekciám, spôsobenými mikroorganizmami, ako sú baktérie, huby a vírusy. Okrem toho, že ho môžete konzumovať každý večer na zvýšenie svojej prirodzenej obranyschopnosti, je možné ho použiť aj na rany, kedy sa prejavia jeho antibakteriálne látky. Buďte však opatrní. 

Telo bude rýchlejšie spaľovať tuky

Táto superpotravina zrýchli váš metabolizmus svojim termogénnym účinkom na telo. To znamená, že zvyšuje cirkuláciu, čo trochu zvýši vašu telesnú teplotu, a pomáha spaľovať tuky bez väčšej námahy. 

Ochráni pred kašľom

Med je prírodný protizápalový prostriedok. Konzumáciou lyžice medu zmiešaného s teplou vodou každú noc môžete minimalizovať podráždenie hrdla, čím sa vyhnete kašľu. Med je navyše dobrým antibiotikom, ktoré pomôže v boji proti baktériám, ktoré skončia v krku. 

Pomocník proti starnutiu

Najlepšou prírodnou metódou na spomalenie starnutia je konzumácia antioxidantov. Med ich obsahuje viac než dosť! Hoci používanie rôznych hydratačných krémov a výživných sér na pokožku preukáže svoju službu, konzumácia medu každý večer pred spánkom pomôže v boji proti známkam starnutia zvnútra, čo z neho robí skvelého spoločníka. 

Zabráni vzniku depresie

Med obsahuje polyfenol, organickú chemikáliu, ktorá pomáha bojovať proti depresii pôsobením oxidačného stresu vo vašich mozgových bunkách. Ak si chcete zachovať svoje psychické zdravie a prebudiť sa s pocitom motivácie a chuti do nového dňa, bude vám pri tom pomáhať konzumácia medu pred spánkom. 

Viac o téme: ZdravieMedPrevenciaúčinky
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9