Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

RÚŠKO v obchodoch a MHD NESTAČÍ: Toto vás OCHRÁNI pred koronavírusom

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: gettyimages.com)

Vláda SR odporúča ľuďom nosiť respirátory vzhľadom na britskú mutáciu nového koronavírusu vo verejných vnútorných priestranstvách, verejnej doprave či v obchodoch.

V stredu to na tlačovej konferencii oznámil minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) s tým, že toto odporučenie je aj v COVID automate.

"Pokiaľ sa respirátor nosí správne a dobre prilieha na tvár, je účinný na 98 percent. Pokiaľ niekto ide do priestoru, kde je predpoklad, že sa môže stretnúť s infikovaným, respirátor ho môže kvalitne ochrániť," povedal minister.

Upozornil, že rúško už nemusí byť dostatočnou ochranou pred britskou mutáciou nového koronavírusu.

RÚŠKO v obchodoch a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: gettyimages.com)

Krajčí zároveň pripomenul, že vláda navrhla do konca apríla zaviesť nulovú sadzbu dane z pridanej hodnoty (DPH) na respirátory FFP2 a FFP3. Vládny kabinet tento návrh poslal na prerokovanie parlamentu v skrátenom legislatívnom konaní. Krajčí vysvetlil, že sa inšpirovali okolitými krajinami a chcú, aby si ľudia mohli respirátory kúpiť za čo najvýhodnejšiu cenu.

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) deklaruje, že na trhu i v Správe štátnych hmotných rezerv je momentálne dostatočný počet respirátorov.

Viac o téme: ZdravieKoronavírusRespirátory
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9