Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Desivé znamenia na tvári: Čo hovoria vyrážky o vašom zdraví?

Všímajte si svoju tvár, na nej spoznáte, či netrpíte nejakou chorobou.
Všímajte si svoju tvár, na nej spoznáte, či netrpíte nejakou chorobou. (Zdroj: photl.com)

Viete, čo je zrkadlom nášho zdravotného stavu? Tvár! Na nej máme všetky choroby. Opakovanými vyrážkami na jednotlivých častiach tváre nám chce telo oznámiť, kde je problém.

V akej sme fyzickej a psychickej kondícii? Ak vás zaujíma odpoveď, pozrite sa do zrkadla. Každá vráska na tvári, tvar nosa, vyrážky vám môžu veľa napovedať o vašom zdraví. Niektoré odvetvia alternatívnej medicíny sú presvedčené, že ak niektorý orgán nie je v poriadku, prejaví sa to na tvári. Je preto jasné, že vyrážky na tvári vo vyššom veku nemusia znamenať len oneskorenú pubertu...

Vyrážky na brade a na čele

Vyrážky na brade môžu byť spôsobené nielen tým, že sa jej často dotýkate rukami. Ide o znamenie zaťaženého žalúdka a intoxikácie. Mali by ste zmeniť svoj životný štýl a konzumovať viac zdravších a ľahších jedál. To isté sa týka aj akné na čele, ktoré vám pripomína, že by ste sa mali racionálnejšie stravovať.

Vyrážky na lícach

Líca reprezentujú pľúca. Vďaka nim zistíte, v akom máte stave tento dôležitý orgán. Ak máte zápal pľúc, líca sa vám zafarbia načerveno. Naopak, bledé tváre signalizujú slabú kondíciu pľúc. Tvoria sa vám často vyrážky práve v tejto oblasti? V tom prípade máte v pľúcach hlienové usadeniny (mucus) alebo mastné kyseliny.

Medzi očami a vedľa nich

Oblasť očí signalizujú obličky. Ak máte pri nich vyrážky, znamená to, že sa vám v obličkách začína usadzovať tuk a hlien. Čo je na tom najhoršie, ak tieto usadeniny začínajú tvrdnúť, dochádza k tvorbe obličkových kameňov. Vyrážka alebo začervenanie pleti na spánkoch vypovedá o stave žlčníka.

Vyrážky na nose

Trápi vás akné na nose? Pozor na srdce a vysoký cholesterol! Všímajte si hlavne špičku nosa, z ktorej môžete vyčítať kondíciu srdca. Ak máte nos červený, ide o dôkaz preťaženosti srdca.

Vyrážky okolo úst

Ak zbadáte vyrážky okolo úst, príp. pozdĺž spodnej čeľuste, naznačujú hormonálnu nerovnováhu v tele a tiež veľa stresu. Ľavá časť okolia úst dokonca súvisí aj s pankreasom!

Vyrážky na krku

Ak bojujete s vyrážkami na krku, je veľmi pravdepodobné, že vaše telo prekonáva skrytý zápal. Naordinujete si vitamíny a väčší odpočinok!

Odhaľte chorobu z tváre! Sledujete svoje oči, pery, uči či nos? Podľa nich zistíte, či vaše telo nebojuje s nebezpečným ochorením. Kniha Choroby vyčítané z tváre vám môže zachrániť život!

Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame


Zdravie

Výživa

Chudnutie

Kvízy

ZO ŽIVOTA

MAMA A DIEŤA

Zoznam ambulancií
Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Lifestyle

Článkov: 9